Πολιτική

Παππάς: Εγώ είμαι στο ηχητικό – Δεν ήξερε ο Τσίπρας για τη συνάντηση με Μιωνή (video)

Εν μέσω της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει με αφορμή τους αποκαλυπτικούς διαλόγους του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που είδαν χθες το “φως’ της δημοσιότητας, ο Νίκος Παππάς μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για το ηχογραφημένο ντοκουμέντο. 

Ο Νίκος Παππάς έαραδέχθηκε ότι αυτός συνομιλούσε με τον Σάμπυ Μιωνή, αλλά επανέλαβε ότι όταν αναφερόταν σε λεφτά δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον ίδιο τον επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση αυτή και δεν είχε λόγο να την γνωρίζει. Είπε επίσης ότι κανένα θεσμικό ατόπημα δεν υπάρχει. “Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό”, ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς ο οποίος όπως δήλωσε, “όταν μιλούσα για λεφτά αναφερόμουν σε εκείνα του Μιωνή και στις δικές του επιχειρήσεις με τον κ. Παπασταύρου”.

“Κομμάτια αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα, αναφέρομαι στα 2,6 εκατ. ευρώ που είχε παρέμβει ο κ. Σαμαράς το 2013”, είπε επιτιθέμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Αναφορικά με τις “κατασκευασμένες συνομιλίες”, όπως τις χαρακτήρισε, τόνισε: “Είναι προφανές ότι η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο, έχει ακόμα αποσιωπητικά και από εκεί ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσα τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη”.

“Γιατί δεν ζητούν την δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;”, αναρωτήθηκε.

Σημείωσε, δε πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως: “Αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις…”.

“Για την ατζέντα μιλώ για τον οποιονδήποτε”, σημειώνει, ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνεται στον κ. Μιωνή σε β’ ενικό πρόσωπο.

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για “μαγαζάκι” αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. “Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρτ”.

Αναφερόμενος στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Νίκος Παππάς είπε: “Η κυρία Μητσοτάκη, ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Μιωνή. Μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου έχει μια εγγύτητα με την κ. Μαρέβα που θα τον απέτρεπε ό,τι κι αν έβλεπε να τα βγάλει προς τα έξω”.

Διερωτήθηκε μάλιστα: “Γιατί έχει μπει στη δημόσια πολιτική συζήτηση ο κ. Μιωνής, διότι ήρθε και κατέθεσε στην προανακριτική για την Novartis”.

“Μου ζητά να τον κάνω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει πληρώσει μεγάλα ποσά… Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, είναι η παράκληση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις, όπως αυτή του κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται, ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ”.

Click4more: Πέτσας: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε τις ηχογραφήσεις – Πίσω στη Βουλή η υπόθεση (video)

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει κάποια εντολή, γι’ αυτή τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, τόνισε πως: “Ο μόνος λόγος ήταν η παραίνεση του κράτους του Ισραήλ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ασχοληθήκαμε, όπως ασχολήθηκε η ΝΔ το 2013. Ζήτησε να γίνει πρόξενος του Ισραήλ ώστε κανείς δικαστικός να μην μπορεί να τον ακουμπήσει. Στη συνάντηση υπήρχαν κάποια θέματα συζητήσεις, επέλεξε να δώσει κάποια κομμάτια στην δημοσιότητα”.

“Αυτό που δεν έγινε είναι να ανακατευτούμε για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες επιχειρηματιών. Αυτό το έκανε ο Σαμαράς. Τον προκαλώ δημοσίως να βγει δημόσια να μιλήσει”, τόνισε.

Για τον λόγο της συνάντησης: “Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του κ. Μιωνή. Δεν υπάρχει θεσμικό ατόπημα. Θεσμικό ατόπημα, είναι να παίρνεις έναν εκδότη, και να του λες ο τάδε μας έχει βοηθήσει μην γράψεις κάτι γι’ αυτόν’.

Αν και αρχικά απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις υποστήριξε ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Μιωνή. “Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση”.

Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. “Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής”, συμπλήρωσε. “Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά. Τον είχα συναντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν επιμονής του κ. Μιωνή”.

“Για να καταλάβει ο κόσμος σε ποιο περιβάλλον έγιναν αυτές οι αποκαλύψεις, είναι το περιβάλλον της πλήρους κατάρρευσεις του σκοπού της προανακριτικής επιτροπής. Εγώ κατέθεσα για τη διερεύνηση της Novartis”.

“Για τη Novartis δεν στοιχειωθετήθηκε καμία σκευωρία. Ο μάρτυρας που εμφάνισαν, εμπλέκεται με μπίζνες με συνεργάτες του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Όταν συμβαίνει αυτό, ό,τι σχετίζεται με τους κυρίους αυτούς πηγαίνει στην επιτροπή”.

“Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα… Να προχωρήσουν, να με παραπέμψουν κι εμένα. Να σταματήσει να κρύβεται η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς”, ανέφερε.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τραμπ: Η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία με την κυβέρνησή σας
«Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στην ισχυρή στρατηγική μας εταιρική σχέση και προσβλέπει στη συνεργασία με την κυβέρνησή σας για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της κοινής ευημερίας».
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τραμπ: Η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία με την κυβέρνησή σας
Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη σε Σακελλαροπούλου: «Ήσασταν η πρώτη γυναίκα ΠτΔ και δώσατε τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά»
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση για μία 6ετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ευχαριστώ εσάς και τη Βουλή για την τιμή και την εμπιστοσύνη» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δώσατε στον θεσμό της Προέδρου της Δημοκρατίας τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά