Πολιτική

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός – 3,5 εκατ. ευρώ για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής

Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως τονίζει ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες: «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεών του, δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα την προκήρυξη για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ευθύνη της ανεξάρτητης, συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής. Υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού από το ΕΣΡ, άλλωστε, συντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα. Θέση που ελπίζουμε να διατηρούν και σήμερα”.

Και προσθέτει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: “Η ίδια η ανεξάρτητη αρχή αποφάσισε ότι οι υποψήφιοι οφείλουν:
να καταβάλουν 8 εκατ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο του εταιρικού σχήματος που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό και
να καταθέσουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.
Την κατάθεση των φακέλων των υποψηφίων θα ακολουθήσει έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών πόρων, από το ΕΣΡ.
Μετά το πέρας του διαγωνισμού, ο έλεγχος επεκτείνεται μέχρι του ύψους του ποσού το οποίο διέθεσε ο κάθε υπερθεματιστής για την απόκτηση της άδειας, με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες”.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή