Το πρωί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωνε ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται να επαναφέρει την τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς είχε άλλη γνώμη.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και ερωτηθείς για την τροπολογία των 5 ημερών είπε:
«Βεβαίως θα την ξαναφέρουμε. Η απόφαση του ΣτΕ δεν ξέρουμε πότε θα εκδοθεί άρα αυτή η διαδικασία μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να αναβάλλεται εσαεί και πρέπει να σας πω κιόλας ότι ποτέ η διοίκηση δεν περίμενε τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ. Έτσι όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικά τα μνημόνια δεν περιμέναμε τις τελικές τους αποφάσεις, εφαρμόζονταν οι πολιτικές, μια χαρά απ’ ότι θυμάμαι και τότε δεν εξεγείρονταν κανείς από αυτούς που τώρα φωνασκούν. Υπήρχε και πριν το 4339 ένα νομικό πλαίσιο που απαγόρευε σε μη αδειοδοτημένους να εκπέμπουν κατ εφαρμογή των διατάξεων του συντάγματος, έρχεται η δική μας η ρύθμιση αποσαφηνίζει και κάνει πιο αυστηρό το πλαίσιο αυτής της νομικής πρόνοιας η οποία είναι και απολύτως συμβατή με το σύνταγμα».
Ερωτηθείς αν είναι έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο απάντησε:
«Είμαστε πανέτοιμοι εδώ και καιρό να εκπληρώσουμε τη συνταγματική επιταγή για την αδειοδότηση. Εάν έχουμε απόφαση του ΣτΕ η οποία κρίνει ότι δεν έπρεπε να γίνει ο διαγωνισμός όπως έγινε σημαίνει ότι είναι μια απόφαση που ζητάει να επιστρέψουμε σε ανθρώπους πολύ πλούσιους 255 εκ. Βεβαίως όλοι τους νόμους και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης τους σεβόμαστε αλλά αυτή είναι η ουσία και κυρίως εκτός από το υπέρογκο ποσό που θα επιστρέψει από τις κοινωνικές δράσεις στις οποίες εμείς αυτή τη στιγμή το διοχετεύουμε, σε ανθρώπους που έχουν την οικονομική βάση να πληρώνουν κυρίως θα γυρίσουμε σε ένα τηλεοπτικό καθεστώς το οποίο είναι αν μη τι άλλο αδιαφανές».
Είπε ακόμα ότι «Μπούμερανγκ δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει αυτή η υπόθεση διότι αυτή τη στιγμή έχει αντιληφθεί ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν υπάρχει περίπτωση να διστάσει μπροστά σε επικοινωνιακού τύπου ή άθλιου τύπου πιέσεις».
Όταν ρωτήθηκε αν ως κυβέρνηση και ως αρμόδιος υπουργός θα φέρουν νέο νόμο είπε:
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν προσβληθεί οι διατάξεις του νόμου 4339, δεν συζητάμε για αυτό. Ο νόμος 4339 προέβλεπε τις περισσότερες αρμοδιότητες για το ΕΣΡ που προέβλεπαν όλοι οι προηγούμενοι νόμοι άρα εάν έχουμε την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας θα κριθεί αντισυνταγματική η μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προέβλεπε ο 4339 για την πρώτη εφαρμογή του νόμου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το υπουργείο Επικρατείας. Αυτή ήταν και η παραπέρα ρύθμιση που φέραμε…»
Στο ερώτημα αν η επόμενη κίνηση είναι ότι θεωρητικά θα πρέπει να περιμένουμε από το ΕΣΡ να πάρει την πρωτοβουλία και να κάνει νέο διαγωνισμό απάντησε:
«Να κάνει διαγωνισμό, ότι προβλέπει ο νόμος. Αλλά καταλαβαίνετε ότι θα είναι μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα διότι θα προαπαιτείται η συγκρότησή του, η εκκίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, εν πάση περιπτώσει λέω ότι σε αυτό το ενδεχόμενο επιστρέφουμε σε ένα status quo τηλεοπτικό το οποίο το ίδιο το συνταγματικό δικαστήριο έχει περιγράψει ως παράνομο».