Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Παραδέχθηκε ο Βορίδης τις παλινωδίες για τον ΕΝΦΙΑ

Παραδέχθηκε ο Βορίδης τις παλινωδίες για τον ΕΝΦΙΑ

Για το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ αλλά και για το θέμα της αξιολόγησης μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

«Το υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να λαμβάνει υπόψιν του τις δημοσιονομικές επιπτώσεις. Τα μεγέθη του μεσοπρόθεσμου έχουν συγκεκριμένους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν», είπε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην απαίτηση της τρόικας να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις 100 δόσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Και συνέχισε: «Εκείνο το οποίο μπορώ να δεχθώ είναι ότι γιατί ήταν έτσι πριν από μια εβδομάδα και αλλάζει την άλλη. Λέω ότι στην κατεύθυνση που έχουμε να καταρτίσουμε και να ψηφίσουμε προϋπολογισμό τα μέτρα πρέπει να προσαρμοσθούν στην δημοσιονομική πραγματικότητα».

Για το θέμα της αξιολόγησης ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν θα μείνει καμία εκκρεμότητα και θα κλείσει το θέμα της αξιολόγησης.
«’Εχουμε περάσει πολλά τέτοια. Είμαστε πια συνηθισμένοι. Προφανώς αυτή η αξιολόγηση έχει την δική της σημασία και τις δικές της δυσκολίες. Η έξοδος στις αγορές προκειμένου να επιτευχθεί χρειάζεται την εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να υπάρξει μηχανισμός που να διαβεβαιώνει τους επενδυτές σε ομόλογα ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους».

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ζητηθούν είπε:

«Οι προϋποθέσεις αυτές θα είναι ηπιότερες από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Το γιουργκρουπ πρέπει να πει ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη χρηματοδότησης και ότι θα βγούμε στις αγορές. Στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας που θα μιλάει για το τέλος του Μνημονίου θα τεθεί και το ζήτημα του χρέους και σε ένα πρώτο επίπεδο έχουν γίνει κάποιες προσεγγίσεις. Βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας τέτοιας συζήτησης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε