Πολιτική

Παραδοχή Κατρούγκαλου: Μόνο με αύξηση εισφορών θα μπορούμε να δίνουμε αυξήσεις

Υπέρ του να είναι ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος πληρώνει εισφορές, τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. «Είναι ένα από τα πράγματα που θα παλέψω ιδιαίτερα στη διαπραγμάτευση, από 01/01/2017, να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος ξεκινάει να πληρώνει τις νέες εισφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε, επίσης ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίες θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από ασφαλιστικές κλάσεις, που προ πολλού έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα». Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, μόνο με τον υπολογισμό στη βάση του πραγματικού εισοδήματος, «ωφελούνται, όσοι δηλώνουν εισόδημα, μέχρι 19.000 ευρώ κατά μέσο όρο».

Σχετικά με τις εργοδοτικές εισφορές, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι οι εισφορές είναι πράγματι πολύ υψηλές, «από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», επισημαίνοντας, ωστόσο ότι είναι αναγκαίο «να αυξηθούν για μία τριετία, για να μπορούμε να καταβάλουμε συντάξεις». «Θέλω να ελπίζω ότι στο τέλος της τριετίας, ενδεχομένως και νωρίτερα, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μία πραγματική μείωση των εισφορών» διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, διαβεβαίωσε ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για την προστασία του διανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος, μίας κοινωνικής αναδιανομής προς όφελος των φτωχότερων και των μεσαίων στρωμάτων, παραμένουν.

«Το εισόδημα των συνταξιούχων θα το υπερασπίσουμε πάση θυσία. Ελπίζουμε ότι η διαπραγμάτευση, αν και σκληρή, μόλις επιστρέψουν οι θεσμοί, που θέλω να ελπίζω ότι θα είναι το συντομότερο δυνατόν, θα προχωρήσει και θα έχει αίσια αποτελέσματα. Οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν και θα φροντίσουμε, ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση, που θα πλήξει το εισόδημα των μικρών και μεσαίων συνταξιούχων» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ