Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης!

Παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης!

– «Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου», λέει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
– Διαβάστε όλη την ανακοίνωση παραίτησης του Φώτη Κουβέλη
– Οι πρώτες αντιδράσεις για την παραίτηση Κουβέλη μέσα στη ΔΗΜΑΡ
– Τις ραγδαίες εξέλιξεις είχε προαναγγείλει από το πρωί το newsit
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενναία πράξη πολιτικής ευθύνης; Με μια λιτή ανακοίνωση ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις.»

Οι πρώτες αντιδράσεις για την παραίτηση Κουβέλη

Υπάρχουν στελέχη που διατυπώνουν τον προβληματισμό εαν ο Φώτης Κουβέλης σκοπεύει πραγματικά να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ή εαν αυτό είναι μια κίνηση τακτικής, καθώς ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή. Λένε ότι ίσως προχωρά σε μια θεαματική κίνηση προκειμένου να του ζητηθεί να μείνει. «Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι», λένε χαρακτηριστικά.

Τι έγραφε το πρωί το Newsit

Όπως έγραφε το πρωί το newsit, ήταν θέμα χρόνου η παραίτηση του κ. Κουβέλη.
Το έκτακτο συνέδριο στο οποίο βαίνει ολοταχώς η ΔΗΜΑΡ ίσως δεν είναι η αρχή των εξελίξεων, αλλά η κατάληξη.
Άλλοι ωστόσο μιλούν για διαλυτικά φαινόμενα με ευθύνη κορυφαίων στελεχών που λοξοκοιτάζουν εδώ και καιρό προς την Ελιά.
Είναι, όπως λένε, στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και που ουσιαστικά δεν στηρίζουν τη ΔΗΜΑΡ αλλά αναζητούν τον τρόπο επανασύνδεσης με τον παλιό κομματικό τους χώρο, υπό την σκέπη πλέον της Ελιάς με τη δικαιολογία της συστράτευσης σε ένα ενιαίο μέτωπο της κεντροαριστεράς.
Υπάρχουν ορισμένοι που ανεβάζουν στους 8 τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ελιά, καταλογίζοντας μάλιστα στον Φ. Κουβέλη και την ηγετική ομάδα του κόμματος όλη την ευθύνη για την κατάρρευση στις εκλογές.

Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Βασ. Οικονόμου και Ανδρ. Παπαδόπουλος έστειλαν μήνυμα στον Φ. Κουβέλη ότι δεν θα είναι καν στο συνέδριο και ζητούν να αρχίσει τώρα ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Απ’ την άλλη Γ. Πανούσης, Δ. Αναγνωστόπουλος, Νίκη Φούντα, Θ. Ψύρας και Γ. Κυρίτσης φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στη λογική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ταυτόχρονα ο Γ. Ψαριανός προειδοποιεί απ’ τη μια ότι αποκλείεται κάθε συνεργασία με τον Α. Τσιπρα, ενώ κατακεραυνώνει και τους προερχόμενους απ’ το ΠΑΣΟΚ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Της… Ελιάς γίνεται στη ΔΗΜΑΡ – Θέμα χρόνου η παραίτηση Κουβέλη

Ο Ψαριανός ζητά την παραίτηση Κουβέλη: Να με ακούσει και ο Φώτης και η Φωτεινή

Καραμανλής ή Κουβέλης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αγριεύει το κλίμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ – Κρίσιμη ημέρα η Παρασκευή

Πάγκαλος reloaded! Να φύγουν Βενιζέλος και Κουβέλης, θέλουν απόσυρση – Αν φύγει ο Βενιζέλος μπορεί να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ!

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΔΗΜΑΡ! Ψαριανός κατά Κουβέλη και συνεργατών του! Αιχμές ακόμα και για εμπλοκή της συζύγου του στην διαχείριση του κόμματος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε