Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης μετά τη χυδαία επίθεση στην Αναγνωστοπούλου

Παρελθόν από τη θέση του Διευθυντή Θεσσαλονίκης της ΟΝΝΕΔ ο Εμμανουήλ Κούλας μετά την επίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου. Στο πειθαρχικό τον στέλνει η Οργάνωση Νέων της ΝΔ.

Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Οργάνωσης Νέων ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Νέων της ΝΔ και προσθέτει:

«Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ».

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Αποδοκίμασε αλλιώς υιοθετείς

Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το απαράδεκτο σχόλιο του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε βάρος της Σίας Αναγνωστοπούλου.

Στην ανακοίνωση καλεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας “να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματος του”. Σε αντίθετη περίπτωση όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ “θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του”

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γ. Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επιδόθηκε σε ένα άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο, με αφορμή ένα πολιτικό σχόλιο της Σ. Αναγνωστοπούλου για τις υποτιμητικές και σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους λαούς του Νότου της Ευρώπης.
 
Καλούμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματος του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του.”

Το χυδαίο σχόλιο του Εμμανουήλ Κούλα

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται λίγες ώρες μετά τη χυδαία δήλωση του (μεχρι πριν από λίγο) Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλα για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε χθες στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους σεξιστικούς αλλά και ρατσιστικούς του ισχυρισμούς για τις χώρες του Νότου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την ανάρτηση ως «μια “πουτάνα” του Νότου». Η ανάρτησή της κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε viral.

Ωστόσο ο έως σήμερα Διευθυντής του Συντονιστικού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με ένα ανεκδιήγητο tweet προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Στο tweet που βρίθει σεξισμού και χυδαιότητας και ουδεμία σχέση έχει με πολιτικό πολιτισμό ή κριτική, ο Εμμανουήλ Κούλας αναφέρει: “Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για “πουτάνα” του Νότου”.

Κλαυσίγελω προκαλεί και η προϋπηρεσία του εν λόγω στελέχους στην UNESCO, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του…

Όπως αναμενόταν, το χυδαίο σχόλιο ξεσήκωσε τους χρήστες των social media που κατέκριναν το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει το λογαριασμό του υπό τη γενική κατακραυγή.

Η αντίδραση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δήλωση καταδίκης από τη Νέα Δημοκρατία, για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Διευθυντή Θεσσαλονίκης της Νεολαίας του Κόμματος γεγονός που σχολίασε και η ίδια η Σία Αναγωνστοπούλου στο λογαριασμό της στο Facebook αναφερόμενη στη χυδαία προσωπική επίθεση που δέχτηκε.

“Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβανεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτανα) καθαρά ακροδεξιας έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή….” έγραψε η βουλευτής Αχαΐας.

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ