Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Παραλίγο γαλάζια ανταρσία για την Εθνική Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Παραλίγο γαλάζια ανταρσία για την Εθνική Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ο φόβος γαλάζιας ανταρσίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και καταψήφισης της προτεινομένης να αναλάβει η καθηγήτρια της Νομικής, Αικατερινής Φουντεδάκη, επικεφαλής στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ήταν η αίτια της αναβολής της προγραμματισμένης συζήτησης.

Η ανακοίνωση της αναβολής της συνεδρίασης, για την τοποθέτηση της κυρίας Φουντεδακη στην Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (17.7.2024) από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν «μηνύματα» από πέντε τουλάχιστον βουλευτές της ΝΔ ότι διαφωνούν και δεν προτίθενται να ψηφίσουν θετικά.

Οι γαλάζιες διαφωνίες στην τοποθέτηση της κυρίας Φουντεδάκη εδράζονται στο ότι η καθηγήτρια ήταν εκ των βασικών συντακτών του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ συμμετείχε και στα «φροντιστήρια» προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προτεινόμενοι από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για το Εποπτικό Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής ήταν οι κ.κ. Αικατερίνη Φουντεδάκη, Βασίλειος Ταρλατζής και Γεώργιος για τις θέσεις αντίστοιχα της Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Αναπληρωτή Αντιπροέδρου, αντίστοιχα, στην Αρχή. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις