Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Σεβαστάκης: «Έχει παραποιηθεί τελείως η δήλωσή μου»

Σεβαστάκης: «Έχει παραποιηθεί τελείως η δήλωσή μου»

Την γνωστή δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, ότι δηλαδή παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του, χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης για όσα είπε χθες για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που προκάλεσαν σάλο.

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στο Νίκο Ευαγγελάτο είπε:

«Έχει παραποιηθεί τελείως η δήλωσή μου. Προσπαθούσα να απαντήσω στην κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεοληπτικός και έχει μια ταξική μεροληψία δηλαδή ότι το μέτρο του ΦΠΑ είναι μεροληπτικό και προσπαθούσα να πω ότι αν είναι έτσι τότε αφού δεν εξαρτάται από το κοινό στο οποίο απευθύνεται γιατί δεν επιμένει στο μέτρο και ψάχνει όπως λέτε αδέξια μερικές φορές να βρει ισοδύναμα και ταλαιπωρεί την υπόθεση; Για ποιο λόγο; Έχει μια γενική αντίληψη ότι είναι συνολικά η πίεση η φορολογική ειδικά προς τις δομές παιδείας είναι μια ενέργεια όχι παραγωγική. Οι δομές παιδείας, οι δημόσιες και οι ιδιωτικές είναι επένδυση πολιτιστική και οικονομική δεν πρέπει να την συμπιέζεις. Είναι το στρατηγικό της πλεονέκτημα σαν Αριστερά, σαν κομμάτι μια κοινωνικής λογιοσύνης. Είπα δηλαδή ότι ακριβώς ότι επειδή δεν έχεις την πεποίθηση, δεν είσαι μεροληπτικός, δεν είσαι ιδεοληπτικός, δεν έχεις εμμονή εναντίον είτε της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν μπορείς να έχεις, καταρχήν εγώ έχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι άνθρωποι πάρα πολύ αξιόλογοι που βρίσκουν δουλειά όταν δεν υπάρχει στο δημόσιο δουλειά. Πέραν του έχεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου σχολεία άνισα, δεν είναι όλα ίδια αλλά έχεις μια πραγματικότητα, έναν εργασιακό κύκλο τεράστιο, σημαντικό, είναι μια κοινωνική επένδυση, είναι οικογένειες που εργάζονται άπειρες ώρες και έχουν ανάγκη, λαϊκές οικογένειες… Ισχυρίζομαι βέβαια ότι και ένα ταλέντο από ένα ορεινό σχολείο πρέπει η χώρα να βρίσκει τους τρόπους να το ενισχύσει».

Στο ερώτημα αν είναι αντίθετος στην επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε: «Είμαι αντίθετος, είπα ότι η συμπίεση η φορολογική είναι αντιαναπτυξιακό».

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Φίλη για τις «πενταροδεκάρες» είπε: «Είναι ρητορική στα Μέσα, θα σου φύγει μια λέξη ξέρετε πως μπορεί να εκφραστεί κάποιος θα πρέπει να το διαστείλεις ή να δεις τον κορμό της πολιτικής; Να δούμε τη συνολική στάση, την πολιτική στάση προς τις εκπαιδευτικές δομές, νομίζω ότι εκεί το στοίχημα μπορεί να το κερδίσει, δεν έχει και άλλη εναλλακτική λύση εξάλλου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε