Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Παράταση στην εξεταστική για την Υγεία

Παράταση στην εξεταστική για την Υγεία

Νέα παράταση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την Υγεία συμφωνήθηκε ομόφωνα να ζητηθεί να τις δοθεί από την Ολομέλεια μέχρι τις 20 Απριλίου.

Κατά την επανέναρξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της Βουλής, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης έκανε την πρόταση να ζητηθεί παράταση των εργασιών. Μια πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο εισηγητή στην Επιτροπή της ΝΔ κ. Γιώργος Γεωγραντάς.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε μα κάνει μια δήλωση αναφορικά με τον πρόσφατα αδικοχαμένο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκίνη λέγοντας ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπα καθώς εναντίον του δημοσιογράφου είχαν γίνει πολλές άδικες αναφορές , σημειώνοντας πως και στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής τον Δεκέμβριο, λίγες μέρες δηλαδή, πριν το θάνατο του δημοσιογράφου είχε έρθει στην Επιτροπή ένα έγγραφο από το υπουργείο Υγείας σχετικά με υπερωρίες που φερόταν να είχε εισπράξει ο δημοσιογράφος , χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται το εργασιακό καθεστώς του επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για λυπηρό γεγονός, καλώντας όλο το Σώμα «να αναλογιστεί τα λόγια και τις πράξεις το, χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι ευθυνόμαστε για το θάνατο ενός ανθρώπου».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας από την πλευρά του χαρακτήρισε ατυχής την αναφορά του κ. Νότη Μηταράκη λέγοντας πως κανείς δεν στοχοποίησε τον δημοσιογράφο και είναι λάθος σε ένα τραγικό γεγονός να  επιχειρείται να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Το όνομα του δημοσιογράφου υπάρχει στο υλικό των δικογραφιών που μας έχει αποσταλεί στην Επιτροπή και οφείλαμε να το εξετάσουμε. Στο ίδιος μήκος και η παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία που υπενθύμισε ότι η ίδια και όλοι εξέφρασαν από το βήμα της Βουλής τα συλλυπητήρια τους για τον αδόκητο χαμό του Βασίλη Μπεσκίνη.

Σήμερα καταθέτει στην Επιτροπή, ο διατελέσας πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (από 7 Ιανουαρίου του 2007 έως και τις 4 Νοεμβρίου 2009 που παραιτήθηκε για λόγους υγείας) Γιάννης Πιερουτσάκος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις