Μπορεί η συζήτηση στη Βουλή να αφορούσε το πολυνομοσχέδιο και τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό, αλλά τη συζήτηση και τις κόντρες μονοπώλησε κυρίως το θέμα των προβληματικών πόθεν έσχες των δύο υπουργών της κυβέρνησης, του κ. Φλαμπουράρη με τις μετοχές σε εταιρεία και του κ. Σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ.
Από το πρωί και μετά την παραδοχή του κ. Σταθάκη, τα πόθεν έσχες ήταν τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης. Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του έσπευσε να υπεραπιστεί τους δύο υπουργούς, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο διαφθοράς και κατηγορώντας τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας μάλιστα πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φυσικά, ο κ. Τσίπρας που δεν μπορεί να γνωρίζει το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, άφησε και ένα παράθυρο ανοιχτό, λέγοντας πως όποιος υπουργός εντοπιστεί να παρανομεί θα τιμωρηθεί.
Το θέμα των πόθεν έσχες δεν μπορούσε να λείψει και από την κριτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Εύαγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως λειτουργεί σαν δικαστής και έχει αθωώσει ήδη τους δύο υπουργούς του, χωρίς να έχει αποφανθεί η αρμόδια Επιτροπή.
Σε υψηλούς τόνους, μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε για τα θέματα διαφάνεια “Συμψηφισμούς από εμάς δεν υπάρχει. Όποιος διαπιστωθεί ότι έχει βάλει το χέρι στο μέλι θα πρέπει να τιμωρηθεί. Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο. Και μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε…”, υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όλος αυτός ντόρος και μετά τις βολές και από τον βουλευτή της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης ήρθε μέσα στην Ολομέλεια και ζήτησε το λόγο, προκειμένου να απαντήσει.
«Ακούμε επιχειρήματα και πληροφορίες», τη στιγμή που η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής δεν έχει συνεδριάσει, δεν έχει καλέσει κάποιον και δεν έχει εκδώσει πόρισμα» ανέφερε παρεμβαίνοντας απόψε κατά τη συνεδρίαση της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται.
«Αν θέλουμε» είπε, «η Βουλή να αρθεί στο ύψος των αναγκών της χώρας και να λάμψει η αλήθεια, να αφήσουμε τις επιτροπές να κάνουν τις αναγκαίες ενέργιες και μετά να συζητήσουμε, για να μην οδηγηθούμε σε κατάστάσεις που δεν χρειάζονται».