Site icon NewsIT

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις “βόμβες” του Θ. Πάγκαλου ότι οι Έλληνες παρακολουθούσαν τους Αμερικανούς

01.11.2013 | 18:44
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 - Δικηγόρος υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα του Παπάγου κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου- Ο κ. Τάτσης δηλώνει πως είτε είναι αληθείς ή όχι οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού, αποτελεί ποινικό αδίκημα- Μιλώντας σήμερα ο κ. Πάγκαλος προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός χαρακτήριζοντάς το τυχαίο γεγονός - Ο συγκεκριμένος δικηγόρος με τον πρώην υπουργό ήταν "σύντροφοι" στο ΠΑΣΟΚ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου περί παρακολούθησης Αμερικανών πρεσβευτών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε για το θέμα ο δικηγόρος Αθηνών Αγης Τάτσης.

Ο δικηγόρος ζητά με τη μήνυσή του, την οποία υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, την ποινική δίωξη του Θόδωρου Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, παραβίαση μυστικών της πολιτείας κ.α.

Στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης, ο οποίος θα κληθεί πρώτος σε κατάθεση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, επισημαίνει πως είτε είναι αληθείς, είτε όχι, οι ισχυρισμού τού πρώην υπουργού αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα είχε κεντρικό ρόλο στο λεγόμενο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της ΝSA, είχε υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Βέβαια ο ίδιος μιλώντας σήμερα στην Δημόσια Τηλεόραση προσπάθησε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις του, λέγοντας πως “εντελώς τυχαία και αποσπασματικά ακούγαμε τους Αμερικανούς και όχι συστηματικά, γιατί δεν είχαμε τέτοιες δυνατότητες”.

Επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, λέγοντας πως είναι «δευτερεύον», ενώ πρόσθεσε ότι μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα για να «τοποθετηθεί εκεί που πρέπει».

«Μου κάνει εντύπωση η αφέλεια με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα. Ξαφνικά γίναμε όλοι Γερμανοί. Γιατί βρίζουμε τους Αμερικάνους; Μας έσωσαν από τον ναζισμό με την απόβαση στη Νορμανδία και μετά μας έσωσαν από τον κομμουνισμό και δε μας άφησαν να γίνουμε σοβιετική Αλβανία», είπε.

Αυτή είναι η μήνυση του δικηγόρου Άγη Τάτση

Η μήνυση περιλαμβάνει δυο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και βασίζεται στο ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με τα άρθρα 140 και 141 καθώς και με την Παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Συντάγματος. Μάλιστα, για τα δυο κακουργήματα ο κ. Πάγκαλος μπορεί να τιμωρηθεί και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ο κ. Τάτσης ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου και ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη και να συλληφθεί καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

Ο δικηγόρος είχε μιλήσει στο NewsIt για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μηνύσει τον κ. Πάγκαλο

Οπως δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος Άγης Τάτσης “οι αποκαλύψεις του κυρίου Πάγκαλου αφενος μεν είναι παράνομες πράξεις αφού παραβιάζει και αποκαλύπτει απόρρητα της πολιτείας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας και εκθέτει σε κίνδυνο υπαλλήλους της χώρας που είναι εντεταλμένοι να την εκπροσωπούν καταρχάς σε διπλωματικό επίπεδο.

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά να βγαίνει πρώην Υπουργός Εξωτερικών για μία όχι μακρινή ιστορικά περίοδο και να εκθέτει τη χώρα του, λέγοντας οτι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρέσβη των ΗΠΑ. Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκάλεσει πρόβλημα στη χώρα μας αφού ήδη είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα και πρωτοσέλιδο στην Τουρκία.

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Πάγκαλο, πέρα από μια κοινή διαδρομή που είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, αλλα οπως βλέπετε εγώ καταμηνύω πράξεις και όχι πρόσωπο. Η προσωποποίηση των πράξεων είναι θέμα άλλων αρχών” είπε τέλος ο κύριος Τάτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάγκαλος reloaded! «Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας! Τυχαία τους παρακολουθούσαμε»

Ρελάνς Πάγκαλου: “Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα και από κάτω; Παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε!”

Αυτός είναι ο δικηγόρος που μήνυσε τον Πάγκαλο για τις υποκλοπές – ΦΩΤΟ

Υποκλοπές: Νεα αποκάλυψη του Spiegel – Γιατί η Μέρκελ προσποιήθηκε την οργισμένη – Κεδίκογλου σε Πάγκαλο: Η ΕΥΠ δεν πρέπει να υπονομεύεται

Οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν την… Αμερική – Το Spiegel αποκαλύπτει τον τρόπο που μας παρακολουθούν – Πάγκαλος: Κι εμείς τους παρακολουθούσαμε!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version