Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό που «επέστρεψε στο 1993 με θύματα τους Έλληνες πολίτες»

O πληθωρισμός «τρέχει» πάλι σε επίπεδα 1993 ανέφερε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Κατηγορεί δε την κυβέρνηση πως συνεχίζει να αγνοεί διαρθρωτικές αλλαγές για πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.

«Αν δεν υιοθετηθούν οι προτάσεις μας, κινδυνεύει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας εκτός από πληθωρισμό έτους 1993, σύντομα να επιστρέψει και σε αγοραστική δύναμη επιπέδου 1993», τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος αναφέρεται πως από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Σεπτεμβρίου 2022, που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021 προέκυψε αύξηση 12%. «Τέτοια 12μηνη αύξηση σημειώθηκε ξανά τον περασμένο Ιούνιο και την τελευταία φορά πριν από αυτό τον Δεκέμβριο του 1993!», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τονίζουν ότι η αύξηση του πληθωρισμού επιμένει σε υψηλά τριακονταετίας και πιθανότατα θα διαψεύσει τα υπεραισιόδοξα σενάρια του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2022 και 2023, επικαλούμενα περί αυτού την ΕΚΤ η οποία ήδη πριν λίγες εβδομάδες αύξησε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό το 2023 από το 3% που υιοθετεί το Προσχέδιο σε 5,5%.

Ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει επίσης ότι «κατά πάσα πιθανότητα το ταβάνι του πληθωρισμού να είναι πολύ πιο ψηλά από τα ανώτατα επίπεδα που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο αν συνεχιστούν οι αυξητικές τάσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου».

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση πως συνεχίζει να αγνοεί διαρθρωτικές αλλαγές, που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, τη στοχευμένη μείωση των φόρων κατανάλωσης και τους σοβαρούς ελέγχους καθώς και τη φορολόγηση των υπερκερδών του ενεργειακού κλάδου αποδείχθηκε «όνειρο θερινής νυκτός».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή