Site icon NewsIT

ΠΑΣΟΚ: Και ο Μιχάλης Κατρίνης υποψήφιος για την ηγεσία

01.07.2024 | 12:17
ΠΑΣΟΚ: Και ο Μιχάλης Κατρίνης υποψήφιος για την ηγεσία

Συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ---(Μιχαλης Κατρινης)(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τη Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην «κούρσα». 

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ο Μιχάλης Κατρίνης το πρωί της Δευτέρας (01.07.24) και μόλις λίγη ώρα μετά τη σχετική ανακοίνωση και από τη Μιλένα Αποστολάκη.

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών», τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης στην ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια, ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατρίνης, «μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για λόγους πολιτικής αρχής και ηθικής τάξης».

Νωρίτερα, γνωστοποιώντας την υποψηφιότητά της, η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε:

«Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν.

Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version