Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για ΦΠΑ στα νησιά

"Ο κ. Τσίπρας καταργεί το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, 30 χρόνια μετά τη θέσπισή του από το ΠΑΣΟΚ". Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται ακόμη προτάσεις του κόμματος που θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Συγκεκριμένα οι τρεις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά είναι οι εξής:

Α) Η Κυβέρνηση καταργώντας το ευνοϊκό καθεστώς που για εθνικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους θεσπίστηκε το 1986 για τα νησιά του Αιγαίου, από το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην αύξηση του ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των νησιών.

Θα ακολουθήσουν το 2016 και οι σχετικές αποφάσεις για τα υπόλοιπα. Επισημαίνουμε ότι αυτή ήταν πρόταση του ίδιου του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ , στο περιβόητο υπόμνημά τους των 47 σελίδων προς τους «θεσμούς».

Και αυτό παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την εξεύρεση «ισοδύναμων». Υποσχέσεις που πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκαν.

Καμμία διαπραγμάτευση δεν έγινε.

 

 

Β) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ έχουν πρόσφατα προτείνει δια της Προέδρου Φώφης Γεννηματά:

 

1)την εξαίρεση ορισμένων νησιών (και την διατήρηση του ευνοϊκού μέτρου σ’ αυτά) με κριτήρια εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά.

2)Την έγκαιρη διαμόρφωση ενός πλαισίου, ισοδύναμων αντισταθμιστικών για το σύνολο του νησιωτικού χώρου.

Με προστασία ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού και την αντιμετώπιση των συνεπειών τυχόν εφαρμογής του μέτρου της εξίσωσης του ΦΠΑ στην οικονομική ζωή των νησιών και ειδικά τον τουρισμό και την εστίαση (όπου εφαρμόζονται και οι άλλες αυξήσεις του ΦΠΑ).

Επαναφέρουμε τις προτάσεις μας και επιμένουμε στην ανάγκη υιοθέτησής τους και διαπραγμάτευσης για την εφαρμογή τους.

 

 

 

Γ) Η στάση της Κυβέρνησης δυστυχώς προδικάζει και υποχώρηση σε άλλα κρίσιμα σχετικά θέματα, όπως αυτό του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ