Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Παυλόπουλος: Σαφές μήνυμα από την Θεσσαλονίκη για τον φασισμό! video

Παυλόπουλος: Σαφές μήνυμα από την Θεσσαλονίκη για τον φασισμό! video
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις επίσημες δηλώσεις του μετά την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, έστειλε σαφές μήνυμα…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Παυλόπουλος και τα μηνύματα… εντός και εκτός

Παυλόπουλος

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την παρέλαση: “Η ιστορία έχει ήδη αποδείξει με ιστορικώς αμάχητα τεκμήρια ότι το μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων, της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι σήμερα και μάλιστα με όρους ύψιστου συμβολισμού ένα μεγάλο ΝΑΙ για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο τούτου του συμβολισμού, όλοι πρέπει να εμπνεόμαστε για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία μας, την κυριαρχία μας, αλλά ταυτοχρόνως και το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα. Την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από όλα εκείνα τα μορφώματα λαϊκισμού και ρατσισμού που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, τα οποία επιβουλεύονται την Ευρώπη, θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. Να την εμποδίσουν να διαδραματίσει τον ρόλο που της ανήκει. Για τους λαούς της αλλά και τον πλανητικό της ρόλο. Μέσα ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο συμβολισμών, είμαστε εδώ σήμερα μαζί με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, για να διατρανώσουμε αυτή την ανάγκη υπεράσπισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και λέμε Έλληνες και Ιταλοί, Ιταλοί και Έλληνες, ότι αφήνουμε πίσω εκείνα που μας δίχαζαν. Αλλά διδασκόμενοι πάντοτε από την τραγωδία των εγκλημάτων της συνεργασίας του φασισμού και του ναζισμού, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από όλα εκείνα τα μορφώματα που ανέφερα προηγουμένως και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να ξανά αναβιώσουν οι εφιάλτες που οδήγησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρόνια πολλά”.

Δείτε το βίντεο

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις