Πολιτική

Παυλόπουλος: “Η ΕΚΤ να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες”

Μήνυμα προς την ΕΚΤ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Ο κ. Παύλοπουλος ζήτησε από την ΕΚΤ να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε σήμερα (01.02.2017) τον πρόεδρο της ΕΕΤ Νικόλαο Καραμούζη και τους αντιπροέδρους της Γεώργιο Χατζηνικολάου, Παναγιώτη-Αριστείδη Θωμόπουλο και Βασίλειο Ράπανο και τον γενικό γραμματέα Χρήστο Γκόρτσο.

Στις δηλώσεις του μπροστά στην κάμερα ο κ. Καραμούζης επισήμανε ότι ο λόγος της επίσκεψής είναι ενημερωτικός για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και την οικονομία. Ο τραπεζικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις βελτίωσής του, τόνισε.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Καραμούζη και στους αντιπροέδρους της ΕΕΤ καλή επιτυχία, που θα αποτελέσει επιτυχία του τραπεζικού συστήματος γενικότερα.

«Ξέρουμε όλοι την σημασία την οποία έχει το τραπεζικό σύστημα. Εύχομαι και ελπίζω και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υπάρξει εκείνη η συμπαράσταση που την αξίζει και την έχει ανάγκη το τραπεζικό μας σύστημα. Ώστε να μπορέσει να αποτελέσει τον μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της απ’ αυτή την μεγάλη κρίση», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 2
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο: Χτίζουμε βήμα βήμα ένα νέο ΕΣΥ – Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται σε λίγους
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον 4ο και τον 5ο όροφο, όπου έχουν παραδοθεί αναβαθμισμένες μονάδες νευροχειρουργικής, χειρουργικής και παθολογικής αλλά και τις εγκαταστάσεις στον 1ο και τον 3ο όροφο, όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν πέρυσι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο