Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Παύλος Μαρινάκης για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Από όσα λέει, τίποτα δεν είναι σωστό

Παύλος Μαρινάκης για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Από όσα λέει, τίποτα δεν είναι σωστό
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Έχω πει πολλές φορές τη φράση, η οποία όμως είναι πραγματική, αληθινή, ότι δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι μια μάχη διαρκής, η οποία συνεχίζεται. Είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο σε σχέση
με αυτό το που ήμασταν πριν από κάποιους μήνες ή πριν από ένα χρόνο» είπε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο One Channel.

Και ο Παύλος Μαρινάκης, συνέχισε: «Όμως αν σκεφτεί κανείς ότι δύο χρόνια οι πολίτες, όλα τα νοικοκυριά, υφίστανται αυξημένες τιμές και στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τότε το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν, είναι εμάς να πανηγυρίζουμε, επειδή αυτή τη στιγμή μπορεί να έχουμε το δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη και για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, να έχουμε καλύτερες επιδόσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων χώρων».

Για τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, πορεύτηκε προς τις ευρωεκλογές με ένα υποτιθέμενο κοστολογημένο πρόγραμμα. Το οποίο μάλιστα σε κάθε του συνέντευξη, από εκεί που ήταν 8-9 δισεκατομμύρια ετησίως, ανέβαινε 1-1,5-2 δισ. Φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε αν το 5% για την Υγεία είναι επιπλέον ή θα φτάσει σε αυτό. Ή είναι μείωση, όπως ουσιαστικά αρχικά είχε πει, γιατί ήταν παραπάνω το πραγματικό κόστος για την υγεία στον προϋπολογισμό.

Από όσα λέει, τίποτα δεν είναι σωστό. Για να πάρεις σοβαρά μια αντιπρόταση, -καταρχάς θα συμφωνήσουμε ότι όλοι θέλουμε, νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που μας βλέπει ή που μετέχει στα πολιτικά δρόμενα της χώρας, που να μην θέλει λιγότερους φόρους, καλύτερους μισθούς και όλα τα σχετικά. Να μιλήσουμε λίγο για τους φόρους σοβαρά όμως. Όταν θες να μειώσεις ένα φόρο, οφείλεις ειδικά όταν είσαι αντιπολίτευση, να πεις πόσο κάνει αυτό, πόσο κάνει αυτό και από πού θα πάρεις τα λεφτά.

Τώρα, αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχει τσακωθεί με την αλήθεια και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την Attica Bank

Αξίζει τον κόπο να αναρωτηθούμε και εσείς πότε θυμάστε ξανά ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που οφείλει να βγάζει ανακοινώσεις, να βγάζει τόσες πολλές ανακοινώσεις για μια συμφωνία που δεν έχει κλείσει και δεν έχει ανακοινωθεί και να τη σχολιάζει apriori αρνητικά.

Αλλά πρώτον αυτό το οποίο κάνει δεν είναι πρακτικό. Δηλαδή κάνουμε αυτή τη στιγμή ένα διάλογο για κάτι το οποίο δεν το έχουμε δει. Επειδή είναι σημαντικό να είμαστε πρακτικοί.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Εκτός αν υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική, κοστολογημένη, την οποία έχει ο κύριος Κασσελάκης και δεν μας τη λέει.

Η μια εναλλακτική είναι να «σκάσουν» στην πραγματικότητα δύο τράπεζες. Η άλλη εναλλακτική είναι να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία, που σας το λέω εκπροσωπώντας την κυβέρνηση αυτή, ότι θα είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία, πλήρως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς την παραμικρή,
έστω και υπόνοια ζημίας της περιουσίας της χώρας.

Για τη Μύκονο

«Είχαμε μια στυγερή δολοφονία, που ήρθε η Αστυνομία μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, βρήκε από ό,τι φαίνεται τον φυσικό αυτουργό, δεν είμαστε δικαστές για να βάλουμε ποινές και συνεχίζει να ερευνά μια υπόθεση και προφανώς η Δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της ανοίγει ένα συνολικό φάκελο για τη Μύκονο.

Εδώ ανοίγω μια παρένθεση. Η «νομιμότητα παντού», όπως προκύπτει από αυτό που σας είπα, φαίνεται
ότι αρχίζει και φαίνεται στη χώρα μας για πολύ σοβαρές υποθέσεις.

Και έτσι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, χωρίς – όπως βλέπετε- να βλέπουμε αν είναι μικρό ή μεγάλο ψάρι, όπως λένε κάποιοι, ο εν δυνάμει κατηγορούμενος, αυτός δηλαδή τον οποίο θα κρίνει η Δικαιοσύνη αν είναι στη συνέχεια ένοχος. Αλλά υπάρχει και η άλλη διάσταση του «νομιμότητα παντού».

Και συνέχισε ο κύριος Μαρινάκης:

«Η δολοφονία που έγινε στο Ψυχικό πριν από λίγες ημέρες, επειδή είχε ψηφιστεί προγενεστέρως η τρίτη αυστηρότερη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αυτή η υπόθεση θα δικαστεί με τον αυστηρότερο νόμο. Θα σας πω γρήγορα μια διαφορά.

Αυτή η δολοφονία θα έχει μόνο μία ποινή, εφόσον κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος. Ισόβια. Διαφορά, λοιπόν,
πρώτη: ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ισόβια ή μέχρι 15 χρόνια. Δηλαδή σε 7 χρόνια έξω, γιατί λέμε για αυτούς που μπαίνουν και βγαίνουν. Διαφορά δεύτερη: Η έκτιση των ισοβίων ή των 20 ετών, αναλόγως το αδίκημα, θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν θα είναι δηλαδή 15 χρόνια, θα είναι τουλάχιστον 18 χρόνια. Και προσέξτε: Για να απολυθεί ο ένοχος πλέον, ο
καταδικασθείς, θα πρέπει αυτό να κριθεί, δεν γίνεται αυτομάτως.

Για την Βόρεια Μακεδονία

Το δικό μας σχέδιο, η δική μας στρατηγική, δικαιώνεται. Η δική μας στρατηγική σε αντίθεση με τη στρατηγική της αντιπολίτευσης είναι να μην κάνουμε την οποιαδήποτε κίνηση μέχρι να συμμορφωθεί η Βόρεια Μακεδονία.

Πολύ σύντομα, σας κάνω μια πολύ σύντομη αναδρομή, για να φανεί η αλήθεια, κι αυτό το οποίο λέτε ότι δεν υπάρχει, σχέδιο και στρατηγική, θα σας αποδείξω το εντελώς αντίθετο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός αξιωματικός αντιπολίτευσης, καταψήφισε το κόμμα μας όταν ήταν αντιπολίτευση τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί λέγαμε ότι δημιουργεί τετελεσμένα και είναι μια κακή συμφωνία. Παρένθεση, η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ ήταν απόρροια αυτής της συμφωνίας, γιατί μας ακούει ο κόσμος και είναι καλό να θυμόμαστε τι συνέβη στη χώρα αυτή και τι τετελεσμένα δημιούργησαν οι συμφωνίες του παρελθόντος.

Είπαμε όμως ότι, εφόσον ψηφιστεί και κυρωθεί, θα έχει ισχύ μεγαλύτερη από το νόμο, είναι όλα αυτά κατατεθειμένα στη βουλή, στα πρακτικά της και στο διαδίκτυο, άρα θα πρέπει να εφαρμοστεί. Είδαμε όμως τα τελευταία χρόνια, ότι εν όψει και των εκλογών, δεν είναι καθόλου δεδομένη η τήρηση της συμφωνίας από την άλλη πλευρά. Και μάλιστα όχι της συμφωνίας γενικότερα, της πρώτης σελίδας της συμφωνίας, που είναι η erga omnes ονομασία του κράτους. Βόρεια Μακεδονία. Τη στιγμή λοιπόν που το είδαμε αυτό, προφανώς και συνειδητά, δεν προχωρήσαμε στην κύρωση των μνημονίων. Τότε επιτακτικά μας το ζητούσε η αντιπολίτευση, η οποία σήμερα μας ζητάει να μπλοκάρουμε
την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε τι έλεγε πριν από 2 μήνες; Να κυρώσουμε χθες τα μνημόνια.

Ένα εκ των μνημονίων, αναφέρεται στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. Άρα μιλάμε για τον απόλυτο
παραλογισμό.
Είναι σαφές ότι η ονομασία erga omnes το λέει ο όρος, είναι Βόρεια Μακεδονία. Αυτή είναι η συμφωνία η οποία ψηφίστηκε εκατέρωθεν, αυτή πρέπει να τηρήσουν και όσο δεν την τηρούν, δεν μπορούμε καν να μιλάμε για ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αυτής».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις