«Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε το τελευταίο 24ωρο δυο νέα ψέμματα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Στέφανος Κασσελάκης είπε δυο νέα ψέμματα σήμερα, αναφορικά με το Πόθεν Έσχες και την πλατφόρμα.
«Ψέμα πρώτο: Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κάνει δήλωση Πόθεν έσχες τώρα, γιατί δεν λειτουργεί η πλατφόρμα. Ψέμα. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή του.
Ο ίδιος όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η υπάρχουσα πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δέχεται κανονικά αρχικές αιτήσεις. Θα μπορούσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το 2023 να την έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αφού, παρά τους ισχυρισμούς του, η πλατφόρμα pothen.gr ήταν και παραμένει ανοικτή για να την υποβάλει ακόμη και σήμερα.
Ψέμα δεύτερο: Είπε στη συνέχεια, «ανοίξτε την πλατφόρμα και θα τα καταθέσω άμεσα». Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι του λείπουν έγγραφα από την IRS (την αμερικανική φορολογική αρχή). Πως γίνεται να ισχύουν και τα δύο;»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο κ. Κασσελάκης μπλέκει, όπως είπε χαρακτηριστικά, σκοπίμως άσχετα μεταξύ τους πράγματα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την αρχική δήλωση πόθεν έσχες, δηλαδή, με τι λεφτά μπαίνει στην πολιτική, με τι δάνεια, με τι σπίτια, θα ήθελα να σχολιάσω και για τα 40 σπίτια του πρωθυπουργού, άλλο ψέμα του κ. Κασσελάκη. Αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε το 2004. Έκτοτε μέχρι σήμερα ελέγχεται εξονυχιστικά 20 χρόνια, όπως και όλοι οι πολιτικοί.
Προσέξτε ποιο είναι το θράσος και η αλαζονεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχεται, ουδέν έχει ανευρεθεί, δεν υπάρχει καμία υπόθεση ανοικτή και όλα αυτά, έχουν ελεγχθεί από επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν βουλευτές όλων των κομμάτων. Όλων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που είχαμε υποχρέωση για αρχική δήλωση όπως και ο κ. Κασσελάκης.
Εγώ λοιπόν που ανέλαβα υφυπουργός και δεν ήθελα να αφήνω ένα θέμα να αιωρείται, ήρθα εντός της προθεσμίας και έκανα την αρχική δήλωση. Βρήκα την πλατφόρμα ανοιχτή και την έκανα. Ο κ. Κασσελάκης είναι στην κατηγορία αυτή. Δεν είναι στην κατηγορία των πολιτικών όχι μόνο πολιτικών αρχηγών, που ελέγχονται για 5,10,15 χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο» είπε.
Επίσης, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός 20 χρόνια εντός των προθεσμιών και με τον προβλεπόμενο τρόπο όχι φιέστα και μονοσέλιδο excel, κάνει δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά τον νόμο. «Δηλαδή, με δικαιολογητικά, με εξτρέ από τις τράπεζες, αυτό είναι πόθεν έσχες. Αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φιάσκο. Σόου και φιάσκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πόθεν έσχες. Είκοσι χρόνια. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο. Ρωτήσανε για τον επικοινωνιολόγο τον κ. Γκρίνμπεργκ. Απάντησα και σήμερα. Έχει σύμβαση με τη ΝΔ κόβει τιμολόγια και πληρώνεται.
Όλα αυτά κατατίθενται και στην ΑΑΔΕ όπως όλα τα τιμολόγια και οι συμβάσεις στον ισολογισμό του κόμματος. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα, να έρθει να μας το πει και να καλέσει τη δικαιοσύνη. Επειδή όμως δεν υπάρχει και αυτές είναι χυδαίες συκοφαντίες οι οποίες μάλιστα στρέφονται και κατά επαγγελματιών που έχουν εργαστεί σε πολλές χώρες, καλύτερα να τις αφήσει στην άκρη. Αυτά που λέμε εμείς είναι πραγματικά, είναι ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από επίσημα στοιχεία» ανέφερε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος της προεκλογικής καμπάνιας σημείωσε ότι η ΝΔ προτιμά, επιλέγει στρατηγικά, να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά στη διαδικτυακή καμπάνια και όχι σε αφίσες, που ρυπαίνουν όλη την Ελλάδα. «Θα απολογηθούμε, ενώ το κάνουμε by the book στον ΣΥΡΙΖΑ που γεμίζει με αφίσες όλη Ελλάδα;» είπε
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη αποχή ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να την αντιμετωπίσει ψήφισε την επιστολική ψήφο. «Άρα, κάναμε καταρχάς, το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ως προς το θεσμικό όπλο το οποίο είχαμε. Το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν και γιατί το «φοβόμαστε» παραπάνω;
Γιατί παραδοσιακά οι ευρωεκλογές έχουν αυξημένη αποχή. Εδώ μιλάμε για μία διαδικασία ευρωεκλογών που για πρώτη φορά, μετά το 2009, δεν συμπίπτει με αυτοδιοικητικές εκλογές, άρα ναι υπάρχει ανησυχία, γι΄αυτό και οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να τους πούμε, ότι τα αποτελέσματα καθορίζονται από τους ψηφίσαντες, από τους παρόντες.
Άρα δεν πρέπει κανείς να αφήσει τους άλλους κα καθορίσουν ένα αποτέλεσμα, χωρίς οι ίδιοι να ασκήσουν το δικό τους εκλογικό δικαίωμα. Και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή» ανέφερε.