Site icon NewsIT

Παύλος Πολάκης: Άγρια σεξιστική επίθεση στη Μαρία Συρεγγέλα – «Να πας να κάνεις καμιά δουλειά και να το βουλώσετε»

16.07.2024 | 08:41
Παύλος Πολάκης: Άγρια σεξιστική επίθεση στη Μαρία Συρεγγέλα – «Να πας να κάνεις καμιά δουλειά και να το βουλώσετε»

Φραστική επίθεση στη γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του παρέμβασης σε εκπομπή στο Attica TV το βράδυ της Δευτέρας (15.7.24).

Ο Παύλος Πολάκης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» για να καταγγείλει  ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μετά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου για «κόψιμο» στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για ντροπή και αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «ψεύτη που παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

Μετά την παρέμβαση Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να βγει στον αέρα της εκπομπής για να απαντήσει. Αφού επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας, εξαπέλυσε επίθεση και στη Μαρία Συρεγγέλα, που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής και η οποία τον ρωτούσε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την καταγγελία που έκανε.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Συρεγγέλα. «Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 02:00 του βίντεο:

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει στο ίδιο ύφος. «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!».

Στην επαναλαμβάνομενη ερώτηση της γραμματέως της ΝΔ πού υπάρχει αυτή η εγκύκλιος που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κ. Συρεγγέλα».

«Ο κ. Πολάκης προσέβαλε με χυδαιότητα κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά»

«Ο κ. Πολάκης δεν προσέβαλε με χυδαιότητα τη Μαρία Συρεγγέλα, αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι η ρίζα της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά. Η «δουλειά» στην οποία υποτιμητικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης είναι εκείνη που κρατάει όρθιες τις οικογένειες και την ελληνική κοινωνία».

«Ο κύριος Πολάκης δεν προσέβαλε με χυδαιότητα την Μαρία Μαρία Συρεγγέλα αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κόντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η κ. Ζαχαράκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version