Site icon NewsIT

Παύλος Πολάκης: «Είμαι εδώ, θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ» – «Είσαι δειλός» του απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

30.07.2024 | 12:06
Παύλος Πολάκης: «Είμαι εδώ, θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ» – «Είσαι δειλός» του απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σφοδρές «βολές» εναντίον όλων εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά την πρώτη ομιλία σήμερα, Τρίτη (30.07.24) στην Βουλή ως Ανεξάρτητος βουλευτής, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Αποτύχατε να με αποδημήσετε. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ. Πιο δυνατός. Θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους.

Απευθυνόμενος, εμμέσως πλην σαφώς στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης πρόταξε τους πιστούς του οπαδούς, λέγοντας «ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες του κόσμου, που δεν πέρασε αυτό που στήθηκε προχθές και το οποίο είναι το πραγματικό τείχος προστασίας  – όχι δικό μου προσωπικό- αυτού που εκπροσωπώ».

Ο κ. Πολάκης έδωσε το ιδεολογικό – πολιτικό στίγμα, λέγοντας πως εγώ είναι «της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Του συνεχόμενου και ανυποχώρητου αγώνα, ότι αυτή η χώρα, αυτή η Ελλάδα αξίζει και μπορεί καλύτερα για τα παιδιά της. Και αυτό θα γίνει μόνο με μια τεράστια έκτασης αναδιανομής της μισθωτής εργασίας, των μικρομεσαίων στρωμάτων, υπέρ της νεολαίας, της μικρομεσαίας αγροτιάς σε σύγκρουση με τις 80 – 100 οικογένειες, οι οποίες πίνουν το αίμα της χώρας, από τον Πόλεμο και μετά. Αυτό υπηρετώ και αυτό το σχέδιο υπηρετώ με συγκεκριμένη πρόταση σε όλα τα πεδία».

Ο κόσμος που με ακολουθεί, είπε ο κ. Πολάκης, «δεν τσίμπησε στο προχθεσινό», ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι απέδωσε «στήσιμο προβοκάτσιας για αυτό που έγινε προχθές» και προσθέτοντας ότι «όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την ουσία αυτών που λέει ένας άνθρωπος, τότε στήνεις και προβοκατσιούρες για ύφος και το ήθος».

Ο ίδιος επέμεινε δε στη μομφή που έκανε στην συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως είπε, τους μορφασμούς της «δεν ήταν η πρώτη φορά που τους έκανε στην Βουλή, υπήρξε και άλλη φορά και υπάρχει και βίντεο».

«Πυρά» εξαπέλυσε και στην Αθηνά Λινού για την αντίδρασή της απέναντι στην απρεπή συμπεριφορά του, μιλώντας «για ένα κλάμα… χρονοκαθυστερήσεως, από την κυρία Λινού, σαφώς υποκριτικό, σαφώς στημένο».

Επιτέθηκε δε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα επειδή τον αποκάλεσε «χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μας» και του είπε πως «εγώ κατάγομαι από ένα τόπο, που βγάζει περήφανους ανθρώπους και τιμούν τις γυναίκες, εγώ μεγάλωσα με γυναίκες… Όλη η οικογένειά μου, η πλειοψηφία, έχει πολλούς μορφωμένους… και δεν ανέχομαι από κανένα να με λέει χυδαίο ζήτουλα της προσοχής. Απαιτώ από τον Πρόεδρο της Βουλής και μετά την παραδοχή της κυρίας Πετρούλια (είναι η συνεργάτης του Υπουργού) ότι δεν έχει κανένα θέμα υγείας να πάρει πίσω αυτό που είπε – γιατί εκεί στήθηκε η όλη προβοκάτσια, πως εγώ επιτέθηκα σε μια κυρία πάσχουσα από εγκεφαλικό που δεν μπορούσε να απολογηθεί- και αυτό ήταν όλο ψέμα».

Ο κ. Πολάκης επέμεινε στις καταγγελίες του για στημένο διαγωνισμό του Κέντρου Υγείας των Φιλιατρών λέγοντας «πως ναι, το ΤΑΙΠΕΔ έκανε τον διαγωνισμό αλλά ξέρετε εσείς διαγωνισμούς σε δημόσια έργα που να μην είναι στημένοι; Που να δίνουν έκπτωση 0,1%! Αυτή ήταν η κατακύρωση» και πρόσθεσε ρωτώντας τους μηχανικούς- βουλευτές «τι λέτε εσείς όταν κατακυρώνεται έργο με 0,1%; Πόσο είναι το «κωλόπουρι» (μίζα μηχανικών στην αργκό) που έχει δοθεί στους άλλους για να μην συμμετέχουν» Υποστήριξε ότι δόθηκε 1.755.000 ευρώ για την θερμομόνωση και δίκτυα για ένα κτήριο 800 τ.μ. και πρόσθεσε «κρίμα τα λεφτά που έπεσαν στα χέρια σας».

Χαμός με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι σήμερα μας είπε ότι «είναι εδώ όρθιος» και απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε ότι «έχει ενδιαφέρον που είναι εδώ, μόνο που δεν έπρεπε να είναι εδώ αλλά στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην μήνυση που σας έχει κάνει η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή και εκεί περιμένω να πάει».

Καταλόγισε στον Παύλο Πολάκη ότι με την μετάθεση της ομιλίας του στην Βουλή, που ήταν να γίνει χθες και την ανέβαλε για σήμερα τεχνηέντως, αυτό που επιδιώκει είναι να πάρει τέταρτη αναβολή στην εκδίκαση της δίκη και είπε «τόσο ασυμφιλίωτης μαχητής της διαφθοράς που αγαπάει και τις γυναίκες  είναι ο Παύλος Πολάκης… που προσπαθεί να πάρει νέα αναβολή της δίκης του … τόσο γενναίος είναι… αλλά οι χιλιάδες όπως μας είπε διαδικτυακοί φίλοι του  αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ένα δειλός και επί τρία χρόνια  δεν πάει στο δικαστήριο να αποδείξει αυτά που είπε εδώ κατά της Αραμπατζή… Και τώρα επιδιώκει να πάρει νέα αναβολή με τον δικηγόρο του. Αυτός είναι ο ασυμβίβαστος μαχητής της διαφθοράς , που τιμάει κατά τα άλλα τις γυναίκες και την Κρήτη. Αλλοίμονο εάν οι Κρητικοί ήταν τόσο δειλοί…» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με την επίθεση στην συνεργάτιδά του είπε ότι από χθες ο κ. Πολάκης μας ζητάει να του ζητήσουμε συγνώμη γιατί η συνεργάτιδά μου δεν είχε πρόβλημα υγείας. Τί λέμε; Η υποχρέωσή μας να συμπεριφερόμαστε σε εργαζομένους με αξιοπρέπεια και να μην τους ασκούμε μπούλινγκ εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους; Που το είδατε αυτό γραμμένο κ. Πολάκη;» και πρόσθεσε « ο λόγος που σας διέγραψε ο κ. Κασσελάκης» έστω και μισό, γιατί στην ουσία δεν σας έχει διαγράψει- αυτό όλοι το έχουμε καταλάβει- είναι διότι ενώπιον του Ελληνικού λαού κάνατε δύο γυναίκες να κλαίνε  με την απρεπή σας συμπεριφορά και είδε ο κάθε Έλληνας πως θα ήταν να σας είχε εργοδότη γι’ αυτό και στο Υπουργείο Υγείας όλοι οι εργαζόμενοι σας μισούν… Γιατί αυτό που κάνατε στην κυρία Πετρούλια στην Επιτροπή το κάνατε και στους εργαζομένους στο Υπουργείο Υγείας. Ένας δειλός… που κρύβετε από την δικαιοσύνη και όταν βλέπει εργαζόμενο του κάνει μπούλινγκ» και κατέληξε «αυτό είδε ο κ. Κασσελάκης και σας διέγραψε…».

Για το έργο του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, ο υπουργός είπε  ότι ο διαγωνισμός ήταν διεθνής, από το ΤΑΙΠΕΔ και η προκήρυξη ανέβηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα της ΕΔΗΣΥ.  Τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι χρόνοι. Σύμφωνα, είπε με την μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, το κόστος ανά τετραγωνικό κατασκευής είναι μικρότερο από αυτό του Κέντρου Υγείας Σφακίων. Οι περίεργοι διαγωνισμοί δεν είναι αυτοί που έχουν μικρή έκπτωση αλλά αντίθετα αυτοί που έχουν μεγάλη έκπτωση καθώς ο εργολάβος έρχεται μετά και ζητάει αναθεωρήσεις για να ολοκληρώσει το έργο. Και οι μικρές εκπτώσεις έχουν απαγορευτεί από το Νόμο.

Δεύτερος γύρος

Ο Παύλος Πολάκης του αντέτεινε πως «δεν θα σε ακολουθήσω στις προσβολές – γιατί αυτό κάνεις τώρα- για να πάει η μπάλα στην εξέδρα». Χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη «ως τον απόλυτο ψεύτη σε σχέση με τα Φιλιατρά και τα Σαφακιά (εν. τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας) καθώς τα Σαφακιά κατασκευάστηκαν από το μηδέν και τα εξοπλίσαμε με 570.000 ευρώ ενώ στα Φιλιατρά δίνετε 1.750 εκατ. ευρώ για να κάνετε θερμομόνωση αντί για 450.000 ευρώ Και είπε, αέρα κοπανιστό, δεν απάντησες». Για τα δημόσια έργα είπε ότι «τώρα με το Νόμο συνεννοούνται οι εργολάβοι μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το ένα ή το άλλο έργο».

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι θέλησε να μιλήσει σήμερα και μάλιστα τελευταίος ομιλητής, για να ακουστούν αυτά που ήθελε να πει περισσότερο και όχι στις 2 τα ξημερώματα για όσα έγιναν προχθές. Επέμεινε ότι προχθές δεν έγινε κανένα μπούλινγκ στην συνεργάτιδα του Υπουργού «όσο να το γυρνάτε από εδώ και από εκεί».

Αναφορικά με την μήνυση που εκδικάζεται εναντίον του από την κυρία Αραμπατζή είπε ότι δεν αφορά επειδή την είπε Μακεδονομάχο επειδή είχε φορέσει την παραδοσιακή φορεσία – που δεν την ξαναφόρεσε, ούτε και ότι ο πατέρας της με τα σαιτ και τα άλλα πήρε ένα σκασμό λεφτά από το ΚΕΛΠΝΟ, αλλά γιατί αναπαρήγαγα ένα δημοσίευμα ότι καταδικάστηκε από τους υπαλλήλους της επειδή δεν του πλήρωνε και επέμεινε ότι «έτσι είναι. Και στην δικαιοσύνη θα πάω αλλά ήθελα να τα πως εδώ πρώτα!» Κάλεσε δε τον υπουργό να μεταβεί στο δικαστήριο για να κάνει τον μάρτυρα της κυρίας Αραμπατζή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πληροφόρησε την Ολομέλεια «πως μόλις τώρα πληροφορήθηκα από τους δικηγόρους μου που είναι εκεί, για να καταλάβετε τον γενναίο Πολάκη και τι κάνει, ότι οι δικηγόροι του ζήτησε αναβολή ισχυριζόμενοι ότι ο κ. Πολάκης είναι στην Βουλή και μιλάει. Αλλά το δικαστήριο, δεν του έδωσε αναβολή γιατί οι δικηγόροι της κυρίας Αραμπατζή προσκόμισαν  την λίστα ομιλητών που δείχνει ότι ήταν το νούμερο 9 στον κατάλογο (και αθ μιλούσε χθες στις 6 το απόγευμα) αλλά αντήλλαξε την θέση του με βουλευτή που είχε νούμερο 59 . Και έτσι το δικαστήριο ζήτησε να κρατηθεί η υπόθεση μέχρι να παρουσιαστεί ο κ. Πολάκης στο δικαστήριο και να δικαστεί, γιατί είναι η τέταρτη αναβολή που ζητούσε. Για τέτοιο ψεύτη μιλάμε, δεν μπορεί να πει αλήθεια ούτε κατά λάθος…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version