Site icon NewsIT

Παύλος Πολάκης: Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη – Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν

13.09.2024 | 09:29
Παύλος Πολάκης: Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη – Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Παύλος Πολάκης, μιλώντας για όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open, o Παύλος Πολάκης επεσήμανε πως έκανε λάθος που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη τον περασμένο καλοκαίρι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε με νόημα πως αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν.

«Έκρινα το περασμένο καλοκαίρι ότι έπρεπε να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Θεωρούσα ότι η Έφη Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα στην αναβάπτιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως ευφυής, νέο παιδί, είπε προτάσεις με τις οποίες σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνούσα, βλέποντας ότι είχε διείσδυση στους νέους, θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

«Το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο. Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή αν και ο αρχηγός είναι απαραίτητος. Με τον Τσίπρα υπήρχαν όργανα και λειτουργούσαν, αλλά εκεί πέσαμε σε μια ιστορία με έναν μηχανισμό που σαράκιαζε» σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η υπερπροβολή της προσωπικής ζωής του και της προσωπικής επιλογής του, δεν έκανε καλό στο κόμμα: «Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυψε πολλά πράγματα και σωστά που είπε και που ήταν αποτέλεσμα έργου αρκετών ανθρώπων».

 

Τα λάθη του Στέφανου Κασσελάκη

Το πρώτο λάθος του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τα F-35: «Εγώ διαφώνησα πρώτα με τη στάση για τα F-35 και το ναι που είπε ο Κασσελάκης και είπα ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα όργανα. Μου είχε μιλήσει κάπως άσχημα αλλά δεν είπα τίποτα. Μετά διαφώνησα με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι πρωτάκουστο να μην βάζει η κυβέρνηση κομματική πειθαρχία και να βάζει η αντιπολίτευση. Γιατί έπρεπε να διατηρήσουμε τη δεδηλωμένη Μητσοτάκη, επειδή είναι θέμα δικαιωμάτων;».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα στήριζα τον Κασσελάκη για πρόεδρο» και συμπλήρωσε πως «δεν δέχομαι να είναι το κυρίαρχο στην πολιτική σου παρουσία».

«Στις ευρωεκλογές το έπαιξε one man show, δεν μοιράσαμε τίποτα στην Πολιτική Γραμματεία και στα άλλα όργανα. Μας έκανε μεγάλη ζημιά η ιστορία το πόθεν έσχες. Δεν έπρεπε αυτά να είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας» συμπλήρωσε.

Πως φτάσαμε στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας για την ανάρτηση συνταγματολόγου που οδήγησε σε συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ένας συνταγματολόγος δεν μπορεί να εξηγήσει το καταστατικό του κόμματος. 

Σημείωσε πως αρχικά ζήτησαν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές και ο ίδιος είπε «όχι, κάντε μου μομφή»: «Όταν έγινε η ΚΕ εγώ και άλλοι λόγω της κρίσης ζητήσαμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση προκηρύσσοντας εκλογές και αυτός λέει όχι κάντε μομφή όπως ορίζει το καταστατικό σημαίνει ότι η άρση εμπιστοσύνης συνεπάγεται έκπτωση από το αξίωμα. Αυτό έδειξε η δευτερολογία του και η στάση του την επόμενη ημέρα όταν πήρε τα πράγματα από το γραφείο».

«Ξεπερνάω τα διχαστικά με τις κουκούλες, κουκούλες φοράνε οι δωσίλογοι. Η διαδικασία ήταν με βάση το καταστατικό, έχουν ξαναγίνει τα πράγματα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Σβίγγου εκλέχτηκε με μυστική ψηφοφορία στην οποία έγιναν και τηλεφωνικές ψήφοι» συμπλήρωσε.

«Προφανώς είδε ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλο κόμμα, θεωρώ ότι το έψαξε. Με το να ξαναθέσω το ζήτημα “είμαι ο αρχηγός” είναι σαν να ζητάς δημοσιότητα και να αναπαραχθεί μια κατάσταση που δεν είναι καλή για κανέναν και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε.

«Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους»

Σε ερώτηση αν είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός στις εκλογές του 2027 σημείωσε πως: «Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους».

«Εγώ στη ζωή μου ό,τι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει με το μυαλό και τα χέρια μου. Εμένα δεν με έσπρωξε κανένας. Ούτε γόνος ήμουν, βοσκός ήταν ο πατέρας μου, από μια οικογένεια των Σφακίων που από την δεκαετία του 50 και του 60 έβγαλε στα 7 παιδιά, τα 5 μορφωμένους» είπε.

«Επειδή λένε διάφοροι πως ο Πολάκης δεν είναι αρχηγός, αρχηγός ήμουν παντού. Και στο πανεπιστήμιο και στο Κρατικό της Νίκαιας, και στον συνδικαλισμό και στον δήμο Σφακίων. Εγώ νιώθω πως πρέπει να βγω μπροστά και θεωρώ ότι με την εμπειρία που έχω αποκτήσει, με τις γνώσεις που έχω και τον τρόπο που έχω μπορώ να οδηγήσω τα πράγματα σε μια άλλη λύση για αυτή τη χώρα», είπε ακόμη, ενώ τόνισε πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φύγει, έχει κάτσει στη γωνία και περιμένει» συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν θέλω να κερδίσουμε το κέντρο, θέλω να κερδίσουμε τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το ΕΑΜ κινητοποίησε μεγάλα τμήματα δημοκρατικού λαϊκού κόσμου. Αυτά πρέπει να ξανακινητοποιηθούν. Αυτά έβγαλαν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 36», κατέληξε.

Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπέμψει ως κεντρικό πολιτικό μήνυμα ότι με την κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχει μια αναδιανομή 15 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τις τσέπες του κοσμάκη και τα βάζει σε τράπεζες, διυλιστήρια, εταιρείες ενέργειας και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις. Για εμάς ο πρώτος στόχος είναι ότι αυτή η αναδιανομή πρέπει να αντιστραφεί» είπε.

Ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματο σημείωσε πως ο ίδιος βάζει ψηλά τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και το κράτος: «Η χώρα χρεοκόπησε το 2010 επειδή το πολιτικό προσωπικό και η ολιγαρχία ήξερε ότι δεν θα πάθει τίποτα. Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δικαιοσύνης και της ανώτερης δικαιοσύνης είναι ελεγχόμενο από την εξουσία, από εμάς δεν ήταν, και καλύπτει ειλημμένες αποφάσεις».

Υπογράμμισε πως: «Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε τόσα σκάνδαλα ως τομέας διαφάνειας και αυτά να αρχειοθετούνται. Ειδικά για το ΚΕΕΛΠΝΟ ας περιμένουμε το σκεπτικό. Όχι απλά την αμφισβητώ αλλά θεωρώ κουκούλωμα την απόφαση. Ναι η δικαιοσύνη αποφάσισε αλλά την απόφαση θα την κριτικάρω και θα προσφύγω για αναίρεση στον Άρειο Πάγο». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version