Site icon NewsIT

Παύλος Πολάκης: Μαντινάδα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τον «πόλεμο» με τη δεξιά

06.09.2024 | 14:55
Παύλος Πολάκης: Μαντινάδα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τον «πόλεμο» με τη δεξιά

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου "Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχες και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού", Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Παύλος Πολάκης είναι το πρόσωπο των ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης του μετά την «επιστροφή» του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αλλά και τη στάση του στις εσωκομματικές εξελίξεις. Το μεσημέρι της Παρασκευής (06.09.2024) με μια μαντινάδα όλο νόημα έστειλε μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ως Κρητικός (και μάλιστα αψύς όπως κάποτε τον είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας) ο Παύλος Πολάκης ξέρει από μαντινάδες. Είχε κάνει άλλωστε αίσθηση το 2015 στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν είπε μια τέτοια στη Βουλή. Σήμερα, αποφάσισε να τις επιστρατεύσει για να πει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι η «πληγή» του ΣΥΡΙΖΑ για να γιατρευτεί, πρέπει πρώτα θα καθαριστεί…

«Για να γιατρέψεις μια πληγή, πρώτα τη καθαρίζεις, κι αν δε κατέχεις να χαλάς, μην ξεκινάς να χτίζεις», ξεκινά η μαντινάδα του Παύλου Πολάκη, η οποία καταλήγει με «μήνυμα» πως ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι να βλέπει τα στελέχη του κόμματος να τσακώνονται.

«Για να γιατρέψεις μια πληγή, πρώτα τη καθαρίζεις
κι αν δε κατέχεις να χαλάς, μην ξεκινάς να χτίζεις
Εμείς θα το γλεντίζομε κι όπου το βγάλει η βράση
πρέπει να φτιάξει η δουλειά, αλλιώς θα σιοχαλάσει.
Ο κόσμος θέλει πόλεμο τη δεξιά να ρίξει
δε θέλει ούτε τσακωμό ουτε μασκαραλίκι!!!», έγραψε ο Χανιώτης βουλευτής.

 

Αύριο Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου στις 12:00 συνεδριάζει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα… κορυφωθεί το δράμα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. 

Στην Κεντρική Επιτροπή, ο Παύλος Πολάκης και οι “87” θα δώσουν στον Στέφανο Κασσελάκη μια τελευταία ευκαιρία να ανακοινώσει εκλογές. Αν δεν το κάνει, προτίθενται να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθούν δυο διαφορετικά κείμενα: ένα από τον Παύλο Πολάκη και ένα από τους διαφωνούντες. Τα κείμενα όμως θα έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Θα αναφέρονται η κάθε πλευρά με την δική της λογική στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, να προσφύγει στις κάλπες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version