Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Παύλος Πολάκης: Μόνο ο λαός διαγράφει – Επεισόδιο με Φάμελλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Μόνο ο λαός διαγράφει – Επεισόδιο με Φάμελλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Έντονο διάλογο είχε ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Παύλο Πολάκη λίγο πριν την έναρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ανακοίνωση ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός ΚΟ λόγω του bullying που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής ανιτπολίτευσης, Σωκράτη Φάμελλο.

Παρά την ανακοίνωση της διαγραφής του Παύλου Πολάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε κανονικά στην αίθουσα της Βουλής όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο να αντιδρά όταν τον είδε.

«Δεν είσαι μέλος της ΚΟ, δεν μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία», του είπε ο κ. Φάμελλος, με τον κ. Πολάκη, εμφανώς εκνευρισμένο, να του απαντά:

«Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι!».

«Στήσιμο κανονικό»

Λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, ο κ. Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση στο Facebook μιλώντας για «στήσιμο» και υποστηρίζοντας ότι μόνο «ο λαός διαγράφει».

«Για αυτην την τοποθετηση με διεγραψαν απο την Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου εβαλε ποινη μισο μισθο ο Τασούλας!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!
Στησιμο κανονικο!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !

Μόνο ο λαός διαγράφει!!

(Είχα ετοιμάσει αυτά για το βίντεο:

Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Τα βασικά σημεία των όσων είπα:

Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο

Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.

Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.

Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.

Σχετικά με τα κίνητα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:

Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.

Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.

Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:

Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!

Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό.

Αμετανόητος για το bullying

Ο κ. Πολάκης εμφανίζεται αμετανόητος για το περιστατικό.

Σε δήλωσή του στον Alpha για το bullying που οδήγησε στη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης επέμεινε ότι η συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας «κουνούσε υποτιμητικά το κεφάλι της», ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος παίρνει την ευθύνη των πράξεών του, ενώ εγκάλεσε και την Αθηνά Λινού, η οποία με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του.

«Εγώ παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου», δήλωσε ο κ. Πολάκης στον Alpha, υποστηρίζοντας πως «μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της».

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Αθηνάς Λινού που ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης είπε: «η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα». 

Συνέχισε αναφερόμενος για ένα πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως «έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ». 

«Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης», επεσήμανε. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις