Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Παύλος Πολάκης: Το σόου μετά τη διαγραφή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τα δάκρυα της Λινού και η κατακραυγή για το bullying

Παύλος Πολάκης: Το σόου μετά τη διαγραφή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τα δάκρυα της Λινού και η κατακραυγή για το bullying
Eurokinissi

«Αντάρτικο» κατά της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος παραμένει αμετανόητος για το bullying που έκανε στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Ο Παύλος Πολάκης όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για τις προσβολές και τους απρεπείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τη νομική σύμβουλο του υπουργείου Υγείας, Νατάσα Πετρούλια, την οποία κατηγόρησε ότι τον «στραβοκοιτούσε», αλλά επιτέθηκε και στην Αθηνά Λινού, της οποίας η εικόνα να κλαίει, ζητώντας συγγνώμη για λογαριασμό του, συγκλόνισε. 

Με τον Στέφανο Κασσελάκη πάντως, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της ΚΟ, να κάνει λόγο για μια δύσκολη απόφαση (της διαγραφής) που αναγκάστηκε να πάρει.

Καθώς, όπως τόνισε, «Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Με δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, αμέσως μετά το επεισόδιο, ο κ. Πολάκης έσπευσε να υποστηρίξει ότι είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, εγκαλώντας την κ. Λινού γιατί ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του. «Η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα». 

Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook, τη δεύτερη μετά το επεισόδιο που προκάλεσε, εξαπέλυσε αήθη επίθεση κατά της κ. Λινού κάνοντας λόγο για «ψεύτικα δάκρυα» και για «στήσιμο».

«Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη “συγγνώμη” εκ μέρους μου από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός. Κανένας δεν μπορεί να ζητάει συγγνώμη για μένα!», ισχυρίστηκε και υποστήριξε: «Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνης στη δημόσια υγεία και όχι για ανύπαρκτο “μπούλινγκ” σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες και χειρονομίες απαξίας!».

 

Σόου μετά τη διαγραφή

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου, ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής πήγε κανονικά στην αίθουσα της Γερουσίας όπου θα διεξαγόταν η συνεδρίαση, προκαλώντας νέο επεισόδιο. Καθώς είχε έντονο διάλογο με τον κ. Φάμελλο.

«Δεν είσαι μέλος της ΚΟ, δεν μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία», του είπε ο κ. Φάμελλος, με τον κ. Πολάκη, εμφανώς εκνευρισμένο, να του απαντά: «Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι!».

Ακολούθησε ανάρτησή του με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως υποστηρίζει «μόνο ο λαός διαγράφει» και στέλνοντας μήνυμα στην Κουμουνδούρου ότι «δεν παίρνω χαμπάρι».

Τι είπε ο Κασσελάκης

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να αναφερθεί περαιτέρω στη διαγραφή Πολάκη.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης πάντως ο κ.Κασσελάκης τόνισε για τη διαγραφή Πολάκη:

«Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκαστικά να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργειο υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μου μιλούσαν για αυτόν».

«Αλλά στη Βουλη πρέπει να είμαστε θεσμικοί Και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε. όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλη υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλλει το χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο κ. Φάμελλος είχε κάνει λόγο για «σοκαριστική συμπεριφορά», η οποία, όπως είπε, «δεν αντιστοιχεί στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία».

«Ενημερώθηκα κι εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και από το βίντεο και από τα πρακτικά, για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Εκφράσαμε και προς τη συνεργάτιδα και προς τη Βουλή, τη συγγνώμη και την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας και την απαράβατη αρχή, την ηθική και πολιτική αρχή που πρέπει να μας διακρίνει όλους, πολύ περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρές εκφράσεις και ποινή από Τασούλα

Την απόφασή του να περικοπεί ο μισθός του Παύλου Πολάκη για την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας αποκάλεσε απεχθή, απαράδεκτη και αηδιαστική την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος άσκησε bullying σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε στο Σώμα ότι θα περικοπεί ο μισθός του βουλευτή μετά το επεισόδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε τον βουλευτή «χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μέσω ύβρεων» και ότι: «Δεν θα επιτραπεί σε οποιονδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα των βουλευτών στον βούρκο».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις