- Μόλις στο τρίτο σημείο του νομοσχεδίου αναφέρεται στο καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής - Με αυτό τον τρόπο δεν αποκλείεται οι υπάλληλοι της Βουλής να εξαιρεθούν από το νέο ασφαλιστικό - Αναφέρεται χαρακτηριστικό πως το ασφαλιστικό για εκείνους θα ρυθμιστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βουλής - Με ειδικό συνταξιοδοτικό τρόπο θα ρυθμιστεί το ασφαλιστικό για στρατιωτικούς και υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης
Τεράστια ερωτήματα προκαλεί η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς εάν διαβάσει κάποιος προσεχτικά τις 170 σελίδες θα παρατηρήσει ενδιαφέρονται πράγματα και παράθυρα για να εξαιρεθούν κάποια “αγαπημένα” παιδιά όλων των κυβερνήσεων.
Μόλις στην 4 σελίδα της πρότασης για το ασφαλιστικό φαίνεται ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να εξαιρέσει τους υπαλλήλους της Βουλής από το νέο ασφαλιστικό που αποτελεί κυριολεκτικά πανωλεθρία για τους νέους συνταξιούχους, αλλά κρύβει και μειώσεις συντάξεων και για τους νυν συνταξιούχους.
Η ελληνική πρόταση αναφέρει χαρακτηριστικά:
Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμίδας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής.
Αυτή ακριβώς η τελευταία φράση κρύβει όλο το ζουμί της πρόθεσης της κυβέρνησης να αφήσει όλα τα παράθυρα ανοιχτά και να ρυθμιστεί το ασφαλιστικό για τους υπαλλήλους της Βουλής με έναν τρόπο που θα βολεύει εκείνους.
Άλλωστε δεν είναι η μοναδική περίπτωση από την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται! Ήταν οι υπάλληλοι της Βουλής που ενώ είχαν κοπεί όλα τα δώρα από το Δημόσιο, εκείνοι εξακολουθούσαν να λαμβάνουν 16 μισθούς και μάλιστα “χρυσούς”.
Βέβαια, κύκλοι της Βουλής αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και πως με νόμο από τον Οκτώβριο του 2011, το καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής είναι ίδιο με εκείνο των δημοσίων υπαλλήλων. Επισημαίνουν επίσης πως στο σχέδιο για το ασφαλιστικό δεν θα μπορούσε να αναφερθεί διαφορετικά, καθώς η Βουλή αποφασίζει αλλά με βάση τους νόμους και δεν μπορεί να “προσφέρει” ένα ιδιαίτερο ασφαλιστικό καθεστώς.