Πολιτική

Πέτη Πέρκα: Ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αρχηγός του νέου πολιτικού φορέα

Ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα και της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα δημιουργήσουν οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε η Πέτη Πέρκα.

Μιλώντας στο MEGA, η Πέτη Πέρκα ανέφερε πως ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο αρχηγός του πολιτικού φορέα που «θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα», και μάλιστα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε πως υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και από ανθρώπους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανεξάρτητη πλέον, βουλευτής, Πέτη Πέρκα, επανέλαβε τους λόγους της απόφασης να αποχωρήσει.

«Προφανώς είναι πολιτικοί οι λόγοι. Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στη Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω, το οποίο όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους».

Επίσης τόνισε πως «ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως κράτησε μια στάση σταθερότητας, τόνισε ωστόσο: «περίμενα πως όταν κινδυνεύει αυτό που αγαπάς ή το υπερασπίζεσαι ή το εγκαταλείπεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στον δρόμο Τριαντόπουλου ο Κώστας Καραμανλής – Πώς σχηματίστηκε η δικογραφία για τους πρώην υπουργούς Μεταφορών
Το βράδυ της Δευτέρας διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την έρευνα που διεξήγαγε ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπαϊκάμης
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3