Site icon NewsIT

Πέτρος Παππάς: Εκτροπή η αποπομπή Κασσελάκη – Καραγκιοζιλίκι η διαδικασία

09.09.2024 | 10:41
Πέτρος Παππάς: Εκτροπή η αποπομπή Κασσελάκη – Καραγκιοζιλίκι η διαδικασία

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Με σκληρά λόγια ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, έσπευσε να μιλήσει για την ανατροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αντιβασιλεία μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για ανατροπή από ένα όργανο που έχει «απενομιμοποιηθεί» και θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

Ο Πέτρο Παππάς βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του Mega και μίλησε για τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την αποπομπή Στέφανου Κασσελάκη: «Θα έπρεπε να ψηφίσουν όλοι ανοιχτά, είναι αστείο η κλειστή ψηφοφορία για τη μομφή» συμπληρώνοντας πως δέχεται εκατοντάδες μηνύματα από την «εξοργισμένη βάση».

«Δεν θα πάμε ειρηνικά και αβρά στη νύχτα, με ένταση πρέπει να πάμε στις εκλογές, δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει αντιβασιλεία, αν κάποιοι έχουν στόχο να πάνε αργά το κόμμα στις εκλογές… Πρέπει να γίνουν γρήγορα», προσέθεσε λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να εκπροσωπείται από έναν άνθρωπο που δεν έχει εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.

«Yπάρχει ένα τελεσίγραφο για το πότε θα γίνουν οι εκλογές» τόνισε. «Το αργότερο (οι εκλογές) πρέπει να γίνουν ως τις 15 Νοεμβρίου – μιλώ ως εκπρόσωπος μιας οργισμένης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που βιώνουν μια βίαιη ανατροπή της βούλησής τους», προσέθεσε.

«Φαντάζομαι πως ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος»

«Υπάρχει μια κατάσταση που δεν είναι κανονική, δεν μπορεί να εκπροσωπείται το κόμμα από κάποιον που δεν έχει εκλεγεί. Ανέτρεψαν τον εκλεγμένο αρχηγό του κόμματος από ένα απενομιμοποιημένο όργανο που θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί…» σημείωσε και χαρακτήρισε τη χθεσινή διαδικασία «καραγκιοζιλίκι». 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από ανθρώπους που έχουν έρθει από το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν έρχεται από την ανανεωτική Αριστερά. Πρέπει να γίνει κανονικό κόμμα, ο πρόεδρος πρέπει να μπορεί να διαγράφει τους υβριστές του. Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να μην διαγράφεται όταν δεν ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ισότητα. Είναι ένα κόμμα μην κανονικό που οδηγείται στην απαξίωση και στον εξευτελισμό» τόνισε.

Σημείωσε πως δεν έχει μιλήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά σε άλλο σημείο είπε πως: «Φαντάζομαι πως ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version