Πολιτική

Πιερρακάκης στο Live News: Τα δίκτυα παγκοσμίως έχουν υπερφορτωθεί

Ο υπουργός επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την ψηφιοποίηση του δημοσίου και τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη ψηφιοποίησης του δημοσίου, δεδομένων των συνθηκών ενώ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τους πάροχους τηλεπικοινωνιών ψηφιακή αλληλεγγύη και βρήκε ανταπόκριση.

«Πιο επιτακτική από ποτέ είναι η ανάγκη ψηφιοποίησης του δημοσίου. Χρησιμοποιούμε μία πλατφόρμα που βοηθά στις τηλεδιασκέψεις. 

Η Κυβέρνηση δουλεύει πάνω στο ζήτημα. Οι πολίτες πρέπει να προμηθευτούν τους κωδικούς του TAXIS ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω διαδικτύου» 

Μάχη για να αντέξουν τα δίκτυα 

«Τα δίκτυα παγκοσμίως έχουν υπερφορτωθεί. Αυτό που ζούμε είναι ένα παγκόσμιο πείραμα. Τα συστήματα δοκιμάζονται. 

Συμφωνήσαμε με τους τηλεφωνικούς παρόχους να έχουμε καθημερινές επικοινωνίας.  Το παρακολουθούμε συνεχώς και θα δουλέψουμε ώστε να μην συμβεί το παραμικρό. Όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ