Πολιτική

Πηγές Μαξίμου: Υποχωρεί το ΔΝΤ – Η συμφωνία κοντά στις θέσεις της Ελλάδας

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει μέσα στον Απριλίου, καθώς -σύμφωνα με πηγές- τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί νέα ποιοτικά στοιχεία που ενισχύουν αυτήν την άποψη.

Τα νέα ποιοτικά στοιχεία που επικαλείται η κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και το γεγονός ότι οι θεσμοί, θέτουν πλέον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Απριλίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία που τελικά θα επιτευχθεί θα είναι πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων και όχι κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική υποχώρηση των θέσεων του ΔΝΤ, ιδιαίτερα όσον αφορά στην αξιολόγηση, καθώς -όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές- το κυρίαρχο εργαλείο του ΔΝΤ για την εμπλοκή του στο πρόγραμμα ήταν η μη άφιξη των θεσμών στην Αθήνα λόγω διαφωνιών. Από τη στιγμή που οι θεσμοί βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, η συμφωνία θα κλείσει, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα αναβαθμίσει την ενημέρωση της κοινής γνώμης, και -όπως έγινε γνωστό- αναμένεται να καθιερωθεί τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης