Site icon NewsIT

Πηγές Προεδρίας: Ο Παυλόπουλος δεν… διαμήνυσε ποτέ και τίποτα στον Τσίπρα

30.05.2019 | 12:19
Πηγές Προεδρίας: Ο Παυλόπουλος δεν… διαμήνυσε ποτέ και τίποτα στον Τσίπρα

Διαψεύδει η Προεδρία της Δημοκρατίας ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος προτίθεται να κάνει παρέμβαση στο θέμα των αλλαγών στη Δικαιοσύνη. Καμία επικοινωνία με τον Τσίπρα, κανένα μήνυμα από τον Πρόεδρο, αναφέρουν πηγές της Προεδρίας. Αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές η κυβέρνηση. Στο υπουργικό συμβούλιο οι οριστικές αποφάσεις. Αντιδρά η αντιπολίτευση.

Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος προτίθεται να κάνει οποιουδήποτε είδους «παρέμβαση» στο θέμα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας τονίζουν χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν υπήρξε συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε οποιοδήποτε μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι διευκρινίσεις από τις πηγές της Προεδρίας έρχονται μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διατεθειμένο να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης αν δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση.

Στις 30 Ιουνίου λήγει η θητεία των επικεφαλής του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στον διορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στους νέους διορισμούς προκαλεί αντιδράσεις και σφοδρότατη κόντρα με την αντιπολίτευση. Ενόψει και των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να μην τοποθετήσει τους νέους επικεφαλής των τριών θεσμών τονίζοντας πως δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση.

Το θέμα συζητήθηκε και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επίσης υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όπως αυτή του Νίκου Φίλη. Ο πρώην υπουργός διαφώνησε με τις αλλαγές (σ.σ. ήταν ο μοναδικός), λέγοντας ότι ίσως αυτό το θέμα δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να στείλει πρόσκληση σε όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που θα αναδειχτούν στη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version