Ο Α’ Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Κουράκης, μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας και μέχρι να εκδοθεί από τους ψηφολέκτες το αποτέλεσμα και να το εκφωνήσει, και αισθανόμενος προφανώς άβολα να βλέπει στα θεωρεία τους μαθητές να «παρακολουθούν» μια άδεια Βουλή, με μόνο τον ίδιο στην έδρα και τους δύο βουλευτές ψηφολέκτες να καταμετρούν σιωπηλοί τους ψήφους, θέλησε να «σπάσει» την σιωπή… λέγοντας τους «τα έδρανα των βουλευτών είναι άδεια καθώς οι βουλευτές μετά την ψηφοφορία έχουν αποχωρήσει προκειμένου να βρεθούν στις άλλες συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής που είναι μέλη και συνεδριάζουν αυτή την ώρα….»
Μόνο, που οι βουλευτές πράγματι είχαν αναχωρήσει από την Ολομέλεια αλλά όχι για να παραβρεθούν σε κάποια άλλη Επιτροπή αλλά για τα γραφεία, τα σπίτια τους και τις άλλες τους δουλειές. Καθώς η τελευταία συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που ήταν αυτή των Οικονομικών Υποθέσεων, είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας στην οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκης Ομήρου και στην συνέχεια έγινε η προγραμματισμένη ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας βουλευτών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Κουράκης, πάντως εκτός του μικρού «ψέματος» που μπορεί και εν αγνοία του να είπε στους μαθητές, επειδή η καταμέτρηση των ψήφων αργούσε, είχε την ευκαιρία να τους περιγράψει αναλυτικά και με πολύ οικείο και κατανοείτο τρόπο το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκείται από την Βουλή των Ελλήνων.
Αναφορικά πάντως, με το αποτελέσματα των αιτήσεων άρσης ασυλιών βουλευτών που εξετάσθηκαν, η Ολομέλεια αποφάσισε με 189 ψήφους «υπέρ», έναντι 2 «κατά» και 1 «παρών» να άρει την ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου για να ελεγχθεί δικαστικά σχετικά με την συμμετοχή του σε επεισόδια στο Ναυτοδικείο, όταν εκδικαζόταν η υπόθεση ανδρών των ΟΥΚ για συνθήματα που είχαν φωνάξει σε παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αντίθετα, με 181 αρνητικές ψήφους, έναντι 9 «υπέρ» και 1 «παρών» απορρίφθηκε η αίτηση άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη για υπόθεση που αφορούσε όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος στην Καβάλα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, νωρίτερα είχε ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν «υπέρ» της άρσης ασυλίας του, αίτημα που οι συνάδελφοι του βουλευτές από όλες τις πτέρυγες έκριναν πως δεν έπρεπε να ικανοποιηθεί.