Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πήραν πίσω την «ιερή» τροπολογία που απάλλασσε από έλεγχο του ΣΔΟΕ την Εκκλησία

Πήραν πίσω την «ιερή» τροπολογία που απάλλασσε από έλεγχο του ΣΔΟΕ την Εκκλησία

Πίσω ολοταχώς έκανε η Κυβέρνηση αποφεύγοντας στο παρά πέντε να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο εκκλησιαστικο-οικονομικό σκάνδαλο τύπου «Βατοπέδι».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων – ακόμη και του ΠΑΣΟΚ – απέσυρε την τροπολογία με την οποία επέτρεπε στην εκκλησία να αποφεύγει οποιονδήποτε έλεγχο από τον ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα προέβλεπε πως τα οικονομικά της θα ετίθεντο στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών μόνο με απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

«Και η εκκλησία πρέπει να υπόκειται σε έλεγχο» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση.

Πιο αιχμηρός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου που μίλησε ευθέως για νέο Βατοπέδι. «Γιατί η εκκλησία να έχει διαφορετική μεταχείριση; Απαιτείται διαφάνεια. Να πάρετε πίσω την τροπολογία» δήλωσε με έμφαση.

Τελικά ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, κι αφού πρώτα διατυπώθηκαν αντιδράσεις, ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα αποσύρει το σχετικό άρθρο που εντάχθηκε σε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.

Στο μεταξύ, συστάσεις στην Κυβέρνηση να μην καταθέτει τροπολογίες σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης, καθώς το φαινόμενο επαναλαμβάνεται συνεχώς, ενώ δεν προβλέπεται και μαζί του συμφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως διευκρίνισε, χαριστικά σήμερα στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου «επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» δέχεται τις τροπολογίες αλλά εφεξής θα υπάρξει απαγόρευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανένας έλεγχος… στο παγκάρι! Μόνο με εντολή υπουργού οι έλεγχοι στην Εκκλησία

Σκληρή κόντρα Παναγιώταρου – Χρυσοχοϊδη στη Βουλή για το τζαμί…

Ουρλιαχτά Αρβανίτη στη Βουλή!

Νεο μέτωπο Γεωργιάδη! Προειδοποίηση προς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Το plan B που έχω δεν θα σας αρέσει!

Γιαννόπουλος κατά Άδωνι για τα φάρμακα: “Γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα”

Άδωνις: ΣΥΡΙΖΑ και Τζάκρη θα ντρέπονται για την ψήφο τους

Κόντρα… διαρκείας για τα φάρμακα – Κεδίκογλου για Τσίπρα: Δεν τον ακολούθησε ούτε η Χρυσή Αυγή

Και νέα τροπή στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου από ανώνυμη επιστολή

Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκαν 14 άτομα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε