Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Πίσω ολοταχώς η κυβέρνηση για εισφορές και φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες

Πίσω ολοταχώς η κυβέρνηση για εισφορές και φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο κύβος ερρίφθη. Οι πολύ υψηλές κρατήσεις για εισφορές και φόρους των ελεύθερων επαγγελματιών ως ποσοστό του εισοδήματος που επιβάλλονται με το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, θα μειωθούν.

Οι αντιδράσεις των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, σε συνδυασμό με την κριτική και τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr για τα πιο χαμηλά εισοδήματα η επιβάρυνση φόρων και εισφορών θα είναι χαμηλότερες από το 50% του εισοδήματος, ενώ για τα υψηλά το ποσοστό αυτό θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αλλά πολύ χαμηλότερο από τα τερατώδη 70% και βάλε.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδης συμφώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες στα ποσοστά και τώρα ο δεύτερος επεξεργάζεται το νέο σύστημα κοινής αντιμετώπισης φόρων και εισφορών.

Οπως, λένε παράγοντες με γνώση του θέματος το ποσοστό δεν θα είναι ένα κάτω από το 50% και άλλο ένα πάνω από το 50%, αλλά περισσότερα.

Και εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός της ύπαρξης κλιμακίων στη φορολογική κλίμακα, τα οποία όπως ήδη πληροφόρησε το newsit.gr θα είναι περισσότερα στη νέα κλίμακα που επεξεργάζεται και θα εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε