Site icon NewsIT

Πισωγύρισμα η υπόθεση Αυγενάκη για το Μαξίμου – «Δεν ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα του», κλειστές προς το παρόν οι πόρτες της ΝΔ

05.07.2024 | 06:50
Πισωγύρισμα η υπόθεση Αυγενάκη για το Μαξίμου – «Δεν ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα του», κλειστές προς το παρόν οι πόρτες της ΝΔ

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Πρόνοιας της Δημοκρατίας της Ινδίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας", Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η «σκόνη» που σήκωσε η υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη στο στρατόπεδο της Ν.Δ., τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί επανεκκίνηση, με έμφαση στα σοβαρά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, έχει προκαλέσει… πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η χθεσινή αποστροφή της δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι… «οι συμπεριφορές του τύπου ”ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, είναι η πρώτη και η κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος μιας κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκ νέου υποψήφιος για να είναι μέλος αυτής» ήταν έτσι διατυπωμένη, που άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ακόμη και το, ο Λευτέρης Αυγενάκης να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., στις επόμενες εθνικές εκλογές, παρ’ ότι αρμόδια στελέχη επεσήμαιναν ότι οι κάλπες είναι… πολύ μακριά για να γίνει αυτή η συζήτηση.

Δεν ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα του…

Μετά τη λαϊκή κατακραυγή αλλά και την ομοβροντία «πυρών» από «γαλάζια» στελέχη, αλλά και την αντιπολίτευση, η Πειραιώς, πέραν της διαγραφής του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, έθεσε τον πρώην Γραμματέα της Ν.Δ. και πρώην υπουργό, εκτός των συλλογικών κομματικών οργάνων στα οποία συμμετείχε, όπως η Πολιτική Επιτροπή.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ν.Δ. δεν ζήτησε από τον πρώην, πλέον βουλευτή της, να παραδώσει την έδρα του.

«Πάγωσε» το Μέγαρο Μαξίμου

Ο εκνευρισμός του Πρωθυπουργού όταν το βράδυ της Τρίτης (02.07.2024) ενημερώθηκε από συνεργάτη του για καταγγελίες των εργαζομένων στο αεροδρόμιο προς βουλευτές και υπουργούς, ότι ο κ. Αυγενάκης βιαιοπράγησε εναντίον υπαλλήλου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κι ενώ ήδη άρχισε το θέμα να βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από ειδησεογραφικά σάιτ, ήταν μεγάλος.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε με τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή και του ζήτησε να βγει να δώσει εξηγήσεις. Η δημοσιοποίηση, το πρωί της Τετάρτης (03.07.2024), του επίμαχου βίντεο καθιστούσε τη διαγραφή του κ. Αυγενάκη μονόδρομο. Η φημολογία, δε, ότι υπάρχει και άλλο βίντεο με τον βουλευτή Ηρακλείου μαινόμενο, να σπάει καρέκλες στο αεροδρόμιο «πάγωσε» το Μέγαρο Μαξίμου.

Επισκιάστηκε το μήνυμα της κυβέρνησης…

Το ίδιο πρωί ο Πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. για να επιθεωρήσει τον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ενώ και χθες (04.07.2024) μετέβη στο Υπουργείο Εργασίας, σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει την έμφαση της κυβέρνησης σε θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Πρωτοβουλίες που επισκιάστηκαν από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων της υπόθεσης Αυγενάκη.

Ωστόσο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει η εκτίμηση ότι η ακαριαία αντίδραση και η απομάκρυνση του κ. Αυγενάκη από την Κ.Ο. και τα κομματικά όργανα, θα στείλει στην κοινωνία μήνυμα ότι η αλαζονεία δεν χωρά πια στο εσωτερικό του και ότι θα εκτιμηθεί θετικά από τους πολίτες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version