Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Καρανίκας κατά Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη

Καρανίκας πλειστηριασμοί Κωνσταντοπούλου
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ξύλο στο Ειρηνοδικείο, χημικά μέσα στην αίθουσα των δικαστηρίων, τραυματίες και… πλειστηριασμοί. Παρόντες στις διαμαρτυρίες η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο Νίκος Καρανίκας, δεν το άφησε ασχολίαστο.

Με ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σχολίασε, με τον δικό του καυστικό τρόπο, τα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Δεν ανέφερε τα ονόματα Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας…

Καρανίκας: Υπερασπίζονται σπίτι 700.000€

Σε μαύρο φόντο, ο Νίκος Καρανίκας έγραψε απλά 13 λέξεις. Έκανε λόγο για «αριστεριστές». Για «Ρομπέν των αστών και μεσοαστών λαμογιών». Για εκείνους που «υπερασπίζονται» σπίτι 700.000 ευρώ στην Κηφισιά.

«Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων, υπερασπίζονται σπίτι 700000 στην Κηφισιά» ήταν η φράση που έγραψε ο Νίκος Καρανίκας.

Δείτε το post

Το σπίτι των 700.000 ευρώ στο οποίο αναφέρεται ο Νίκος Καρανίκας εκπλειστηριάστηκε ηλεκτρονικά. Αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ. Το αγόρασε η ίδια τράπεζα που το έβγαλε σε πλειστηριασμό.

Πλειστηριασμοί: Εικόνες ντροπής και τραυματίες

Άγριες συμπλοκές, ξύλο και τουλάχιστον τρεις τραυματίες. Αυτός είναι ο “απολογισμός” της πρώτης μέρας των ηλεκτρονικών και μη πλειστηριασμών. Στο Ειρηνοδικείο, τα όσα έγιναν, μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν.

Εικόνες χάους και άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομία και μέλη συλλογικοτήτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς. Οι μεν πέταξαν ακόμη και πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς, οι δεύτεροι δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών μέσα στα δικαστήρια.

Κάπως έτσι υπήρξαν τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα. Ένας πολίτης, με αίματα στο κεφάλι, είπε πως δέχτηκε χτύπημα με γκλοπ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Έξω από το Ειρηνοδικείο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω μίλησε για κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος. Και φυσικά επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη ήταν η δέσμευση αυτής της κυβέρνησης. Ήταν το πρόσχημα με το οποίο εξαπάτησαν πολίτες να τους ψηφίσουν. Σήμερα παραδίδουν τα σπίτια όλων μας στα κοράκια».

Δείτε τι είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις