Πολιτική

Πλεύρης: Πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ μίλησε για τις επιβεβλημένες νομοθετικές ενέργειες που απαιτούνται υπέρ των καινοτομίας και της κλινικής έρευνας. 
Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στη φαρμακευτική νομοθεσία ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι αλλαγές αυτές είναι επιβεβλημένες για να διασφαλιστεί καθολική πρόσβαση των νέων φαρμάκων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και σε χαμηλές τιμές για τα κράτη μέλη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στηριχθεί η καινοτομία με κίνητρα στην έρευνα.

Παράλληλα, όπως είπε, η πανδημία έδειξε ότι δεν αρκεί η στήριξη στις νέες θεραπείες αλλά θα πρέπει να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή παραγωγή των κρατών μελών ενισχύοντας την ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία που διασφαλίζει την αυτονομία της Ευρώπης και την απεξάρτηση της από τρίτες χώρες.

Τέλος ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τον προβληματισμό αναφορικώς με τη συζήτηση για μείωση του χρόνου προστασίας καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στις επενδύσεις στην καινοτομία και πρωτίστως μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των φαρμάκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1