Πολιτική

Πλήρη άρση των capital controls εντός του 2019 προαναγγέλλει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην πλήρη άρση των capital controls σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λίακο.

Ο κ. Λιάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ναυτεμπορική τόνισε για τα capital controls πως «υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης, με τη συμφωνία και την εποπτεία της ΤτΕ και είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών εντός του 2019».

Ακόμη μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις ρυθμίσεις χρεών προς εφορία και ταμεία επισημαίνοντας συγχρόνως τα οφέλη για τους πολίτες και την αγορά.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιάκος αναφέρει: «Κρίνουμε σκόπιμο να εφαρμοστούν αυτές οι ρυθμίσεις για τα χρέη και τις εισφορές, γιατί θα έχουν άμεσο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Θα δοθεί ξανά κινητικότητα στην αγορά και κατ’ επέκταση αυτό θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα των φόρων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρεται και στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, ενώ μιλά και για τους συνεπείς δανειολήπτες, που επίσης απασχολούν την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει με τα τραπεζικά ιδρύματα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή