Site icon NewsIT

Πληθαίνουν οι φωνές για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης – Ποιοί βουλευτές το ζητούν

10.10.2014 | 18:44
Πληθαίνουν οι φωνές για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης – Ποιοί βουλευτές το ζητούν

Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στο κοινοβούλιο των βουλευτών που δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, αλλά δεν επιθυμούν και τη συνέχιση της κυβέρνησης, με τη μορφή που έχει τώρα. Για αυτό το λόγο ζητούν κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή μιλούν για την ανάγκη ύπαρξης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

Και οι βουλευτές που το ζητούν είναι πολλοί, τόσο από την πλευρά των ανεξαρτήτων όσο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από τους πρώτους ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος έκανε πρόταση για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας κοινού στόχου και μάλιστα με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία.

Για την αντιμετώπιση του χρέους ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης έκανε λόγο για την ανάγκη κοινής εθνικής προσπάθειας, κάτι που παραπέμπει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πλέον ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης μιλώντας από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να συρθεί η χώρα σε εκλογές.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Θάνος Μωραΐτης έκανε λόγο για αλλαγή κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, χωρίς όμως να μεσολαβήσουν εκλογές. Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Σηφουνάκης έκανε λόγο για σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού και κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν και όπως σημείωσε κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό από την παρούσα Βουλή και άρα προέβλεψε εκλογές.

Παρόμοιες προτάσεις έκανε και ο βουλευτής, Γιώργος Νταβρής ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη συνεννόησης σε βασικά πράγματα.

Από τη δεξιά πτέρυγα της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας έκανε λόγο για προκλητική ασυνεννοησία μεταξύ των κομμάτων, στηρίζοντας την ύπαρξη μιας εθνικής συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ παρατήρησε πως υπάρχουν κομματικοί σωβινισμοί και κάποιοι που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μπαμπούλα.

Για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ώστε να υπάρξει χάραξη οδικού χάρτη ανάπτυξης της οικονομίας και αποκατάστασης των αδικιών, έκανε λόγο ο Γιάννης Κουράκος.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου ταυτίστηκε με την άποψη του κ. Λυκούδη και δήλωσε έτοιμος να συμμετέχει σε μία τέτοια προσπάθεια και μάλιστα για αυτό το λόγο δεν θα μπορέσει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Οι βουλευτές, Γιώργος Κασσαπίδης και Πάρης Μουτσινάς μιλώντας σε δημοσιογράφους τάχθηκαν υπέρ της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, χωρίς εκλογές. Τέλος, και ο κ. Γιοβανόπουλος πρόταξε τη λύση της εθνικής συνεννόησης σχετίζοντάς την μάλιστα άμεσα με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version