Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ποιοί περίμεναν τον Βενιζέλο στην… γωνία

Ποιοί περίμεναν τον Βενιζέλο στην… γωνία

Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚΕΛΙΑΣ για το “αντιβενιζελικό” στρατόπεδο εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και ιδίως για το “παπανδρεϊκό” μπλοκ που εκτιμούσε με βάση και τις δημοσκοπήσεις ότι η ήττα θα ήταν καταλυτική και θα έθετε από μόνη της θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, μεμονωμένα κορυφαία στελέχη και μια ομάδα στελεχών ήταν έτοιμα να κινηθούν στην κατεύθυνση άμεσης αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το αποτέλεσμα του 8% φρέναρε απότομα τις πρωτοβουλίες και τις φιλοδοξίες τους.

Ακόμη και η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για πολλούς ήταν ένα…”κωδικοποιημένο” μήνυμα ενόψει της “επόμενης μέρας” στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το στίγμα των προθέσεων του.

Η πλευρά Παπανδρέου πάντως σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι σε καμία περίπτωση ο πρώην πρόεδρος δεν έχει “προσωπική βεντέτα” με το νυν πρόεδρο

Με τις πληροφορίες και τις φήμες για τα αποτελέσματα των exit polls να οργιάζουν από νωρίς το απόγευμα τα τηλέφωνα πήραν φωτιά μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν και ασκούν κριτική στο ρόλο Βενιζέλου σε κυβέρνηση και κόμμα χωρίς να μπορούν να κρύψουν τη δυσφορία τους για τις προβλέψεις περί ποσοστού της ΕΛΙΑΣ μεταξύ 7-9%.

Η πλευρά Παπανδρέου πάντως σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι σε καμία περίπτωση ο πρώην πρόεδρος δεν έχει “προσωπική βεντέτα” με το νυν πρόεδρο και η όποια αντιπαράθεση υπάρχει κινείται σε καθαρό πολιτικό επίπεδο με την έννοια ότι οι δηλώσεις Παπανδρέου επιδιώκουν πάντοτε αφενός την συσπείρωση και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης και αφετέρου την διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης στη μεταμνημονιακή. εποχή για μια…”ανεξάρτητη Ελλάδα με όραμα”

Πάντως ένα από τα ερωτήματα που θα κυριαρχήσουν την προσεχή περίοδο και ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της ΕΛΙΑΣ τον Οκτώβριο όπως προανήγγειλε ο Ε. Βενιζέλος είναι η συμμετοχή ή όχι του κ. Παπανδρέου και των υποστηρικτών του, καθώς από αρκετά στελέχη διατυπώνεται η άποψη περί ανάγκης ενός συνεδρίου αυτοκριτικής και ιδεολογικοπολιτικής επανασύστασης του ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο αυτό να ειδωθούν οι όποιες συμμαχίες και συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς χωρίς αποκλεισμούς, διαφορετικά η περαιτέρω συρρίκνωση είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Έως τότε οι επαφές, οι συναντήσεις και οι συνάξεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο θα έχουν την τιμητική τους, ενώ δεν αποκλείεται άμεσα να δουν το φως της δημοσιότητας κείμενα σκληρής κριτικής προσέγγισης για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑΣ αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του που βρίσκεται σε μονοψήφιο νούμερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωεκλογές: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές μετά τις… ανατροπές

Όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται – Τι ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τι σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς

Επίθεση αγάπης” από την κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα της κάλπης – Μειώνουν την έκτακτη εισφορά, αλλά τα εκκαθαριστικά της εφορίας … καίνε

ΔΗΜΑΡ: Κουβέλης – Λουκούδης αποφασίζουν για το μέλλον

Άρχισαν τα παιχνίδια για Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές

Ανατροπή στους ΑΝ.ΕΛ – Χάνει την έδρα ο Μαριάς και την παίρνει ο Ρωμανιάς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε