Site icon NewsIT

Ποιοι υπονόμευσαν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις…

23.02.2015 | 13:59
Ποιοι υπονόμευσαν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις…

Γράφαμε σε παλαιότερο σημείωμα πως ο υπερκαταναλωτισμός διέβρωσε τη συνείδηση και έχει μετατρέψει τον πολίτη (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) σε καταναλωτή. Με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον εφικτή η κινητοποίησή του για το υπέρτατο αγαθό, δηλαδή την προστασία της πόλης.

Και τις προηγούμενες μέρες δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Οι καταναλωτές έσπευδαν σωρηδόν να παίρνουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, φέρνοντας έτσι σε δύσκολη και μειονεκτική θέση την κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση με τον Σόιμπλε και τις λοιπές φιλογερμανικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Σκεφτείτε ότι αυτό έγινε τη στιγμή που κανένας δεν ζήτησε καμία θυσία, αλλά όλοι επισήμαιναν την ανάγκη για ψυχραιμία. Οι καταναλωτές αντί να συμπεριφερθούν σαν υπεύθυνοι πολίτες, είχαν μία άκρως ανεύθυνη για να μην πω αντεθνική συμπεριφορά. Πήγαιναν στις τράπεζες και σήκωναν χρήματα για να έχουν να πορευτούν. Παρότι, σύμφωνα και με το προηγούμενο της Κύπρου, αλλά και το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο προηγούμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος το 2012, θα είχαν τη δυνατότητα να παίρνουν κάθε μέρα από τα ATM’ς τα χρήματα που θα είχαν ανάγκη για να κινηθούν.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδείχτηκε πως οι Ελληνες καταναλωτές ζητούν από τις κυβερνήσεις τους να πετύχουν διάφορους στόχους γι΄ αυτούς χωρίς οι ίδιοι να διακινδυνεύσουν οτιδήποτε, χωρίς να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και πατριωτικά.

Για άλλη μία φορά όσοι έκαναν αναλήψεις από τις τράπεζες υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση, την ίδια τη χώρα, υπονόμευσαν τους εαυτούς τους, τη ζωή τους, το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Γιατί τι θα έκαναν όλοι αυτοί με πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ αν η χώρα γυρνούσε στη δραχμή; Τίποτα απολύτως. Θα έκαναν το ίδιο πράγμα με εκείνους που δεν έκαναν καμία ανάληψη.

Κρίμα, μεγάλο κρίμα γιατί με τη συμπεριφορά τους έφεραν διαπραγματευτικά την ελληνική κυβέρνηση σε μειονεκτική θέση, έφεραν τη χώρα και τους εαυτούς τους σε δυσμενή θέση.

Γιατί ότι χάνει ή κερδίζει η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση στην Ευρώπη, το χάνουν ή το κερδίζουν οι πολίτες.

Θα πουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς. Σωστό. Όμως, πολλοί από αυτούς που έκαναν αναλήψεις θα διατείνονται σε συζητήσεις με φίλους και γνωστούς πως οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικοί, πράγμα που φαίνεται πως κατά βάθος δεν το πιστεύουν, γιατί αλλιώς δεν θα πήγαιναν στο γκισέ της τράπεζας για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.

Και μην μου πείτε πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν αναλήψεις, γιατί θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη βλακεία που θα έχει ειπωθεί.

Δυστυχώς ο πατριωτισμός των νεοελλήνων καταναλωτών τίθεται υπό αμφισβήτηση, δυστυχώς ο συνειδητοποιημένος πολίτης πέθανε και επιβίωσε μόνο ο καταναλωτής και δυστυχώς στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα ένας λαός που πορεύεται χωρίς πατριωτική συνείδηση, πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version