Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ποιός είναι ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης που αναλαμβάνει βουλευτής στη θέση του Ανδρέα Ψυχάρη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η παραίτηση βόμβα του Ανδρέα Ψυχάρη από το βουλευτικό αξίωμα φέρνει στα έδρανα της Βουλής τον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη. Δείτε ποιος είναι ο νέος βουλευτής της ΝΔ.

Ο Ανδρέας φεύγει…ο Αλέξανδρος έρχεται.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης

Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα από γονείς που ήλθαν στην Αθήνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Ο πατέρας του ήταν Μικρασιάτης με καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα από την Καππαδοκία (το γένος Τσελεπίδη).

Το 1965 πήρε απολυτήριο από το Ζ Λύκειο Αρένων Παγκρατίου. Από το 1966 έως το 1971 σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να συντηρήσει τον εαυτό του αλλά και την οικογένειά του, καθώς οι γονείς του ήταν άνεργοι.

Μέχρι το 1972 ήταν στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας στο υποκατάστημα Παγκρατίου και αργότερα συνεργαζόμενος με την Booz Allen στην Διεύθυνση Οργάνωσης. Το 1973 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων.

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό (στο τμήμα επιχειρησιακών ερευνών και επιστημονικής οργάνωσης εργασίας) και στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής εξαγωγών και σύμβουλος εξαγωγών σε επιχειρήσεις ηλεκτρολογικών και τηλεπικοινωνιακών ειδών.

Το 1977 εργάζεται ως ελεγκτής στην διεθνή ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία Arthur Andersen μετά από επιτυχή εκπαίδευση στο Ειδικό Εκπαιδευτικό κέντρο στο Παρίσι.

Το 1978 τον βρίσκει στον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποιήσεως (ΕΛΟΤ). Κατείχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου μέχρι το 1981. Στη συνέχεια εργάστηκε (και διακρίθηκε σε big producer) ως οικονομικός-επενδυτικός σύμβουλος και Assistant Vice President στη διεθνή επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch στην Αθήνα και στο Monte –Carlo αλλά πιστοποιημένος (μετά από εκπαίδευση στις ΗΠΑ) με εξετάσεις σε όλα τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Με τον Αντώνη Σαμαρά - ΦΩΤΟ Από το προσωπικό αρχείο του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη

Από το 1985 έως το 1991 συνεργάστηκε με διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε σε κτηματικές συναλλαγές και χρηματοοικονομική εκπαίδευση επενδυτών καθώς και νέων πτυχιούχων με 100% επιτυχία στην ανεύρεση ποιοτικής εργασίας τόσο από ανέργους όσο και από απειλούμενους από την ανεργία.

Από το 1991 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νuntius ΑΧΕΠΕΥ και δραστηριοποιείται στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με άδεια της Ε.Κ.

Από το 2004 (με μικρή διακοπή ολίγων μηνών) είναι αιρετός τρεις φορές Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, της ΕΧΑΕ, του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών, του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Παραγώγων και παλαιότερα αιρετός Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχιούχων ΑΣΟΕΕ.

Στη Βουλή κλήθηκε πολλές φορές θεσμικά ως ειδικός στα συζητούμενα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά νομοσχέδια. Αρθρογραφει σε πολλές εφημερίδες και portals και έχει προσκληθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια σε πολλές ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές οικονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, τέως πρόεδρο του Α Διαμερίσματος Αθήνας και έχουν δύο παιδιά, 8 και 15 ετών.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε