Πολιτική

Πολάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν φυλακή!

- Πυρά κατά της Δικαιοσύνης από τον Παύλο Πολάκη κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Μίλησε για συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών - «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανένα φυλακή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας - «Γιατί υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση; Έτσι είναι ακόμα έξω ο Λοβέρδος»

Φυλακίσεις “οραματίζεται” ο Παύλος Πολάκης και όπως είπε την Κυριακή (14.10.2018) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θα κερδηθούν οι εκλογές!

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανένα φυλακή», είπε στην ομιλία του ο Παύλος Πολάκης. «Έχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε εάν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, εάν δεν κόψουμε τις συντάξεις, εάν αυξήσουμε το βασικό μισθό, εάν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ» είπε ο κ. Πολάκης πριν μιλήσει για… φυλακές.

[read4more]

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τα έβαλε και με τη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών!«Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα», τόνισε ο Παύλος Πολάκης. Μάλιστα, τόνισε πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα γίνει, πρέπει να συμπεριληφθεί και η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από τη Δικαιοσύνη.

«Θα πρέπει κάποια να επιταχύνονται. Γιατί υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση; Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος», είπε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, όπως και ο Νίκος Παππάς νωρίτερα, ουσιαστικά ύψωσε ασπίδα στον υπουργό Άμυνας. «Με τον Καμμένο συμφωνήσαμε να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, όχι να γίνουμε ιδεολογικά αδέλφια» τόνισε.

Ο Π. Πολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και καταλόγισε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την διανομή τους. «Έχουμε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων. Έχουμε αλλά δεν είναι η πραγματικότητα αυτή. Τα κονδύλια έχουν φύγει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά στη ζωή δεν έχουν πέσει. Υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος είναι εχθρικός γιατί έχει συνηθίσει να δουλεύει με όρους πελατειακούς και παραοικονομίας. Μπορεί ένας υπάλληλος να καθυστερεί ένα έργο, το οποίο έχει τεράστια σημασία για μια τοπική κοινωνία;» διερωτήθηκε.

Εκτός από την επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης, στη συνταγματική αναθεώρηση ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να “μπει” και η παραχώρηση αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες δομές του κράτους, στους Δήμους και τις Περιφέρειες. «Εάν δεν προβλεφθούν πολύ συγκεκριμένες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους δεν πρόκειται να υπάρξει υλοποίηση αριστερού σχεδίου και παραγωγικής ανασυγκρότησης», κατέληξε.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης

«Οι μεγάλες μάχες έπονται του μνημονίου και είναι μπροστά μας» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας πως «το τι κάναμε και τι δεν κάναμε, όλοι το ξέρουμε. Καθένας είναι σωστό να διατυπώνει την άποψη του, να εμπλουτίζεται το πολιτικό μας πρόγραμμα».

Λέγοντας πως οι μεγάλες μάχες τώρα αρχίζουν, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μεταβεί σε μια ωριμότερη φάση. Οι ευθύνες, είπε, έχουν πολλαπλασιαστεί και απαιτούν φυγή μπροστά. «Κανείς δεν περισσεύει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω. Θα είναι κρίμα να μην μας αναγνωριστεί η προσπάθεια. Ο κόπος μας, ακόμα και στις ήττες, ήταν τίμιος. Σε αυτή τη μάχη να τα δώσουμε όλα και να είμαστε όλοι μαζί».

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για ουσιαστική «ιδεολογικοπολιτική συζήτηση» μετά την απελευθέρωση «από τις φυλακές τύπου Γ των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι στα χρόνια της κυβερνητικής διαδρομής, «συναντηθήκαμε με όλα τα μεγάλα διλήμματα που μπορούν να τεθούν στην Αριστερά που κυβερνά».

Η διαδρομή ήταν «ζόρικη, με συμπυκνωμένες εμπειρίες, που έπρεπε να αφομοιώνουμε και να επεξεργαζόμαστε ταχέως σε ένα δύσκολο περιβάλλον», αλλά «δεν έφυγε από το μυαλό μας, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους βρισκόμαστε εδώ».

Ο Γιάννης Δραγασάκης

Στην ανασυγκρότηση του κόμματος ώστε να είναι «ικανό για όλες τις καταστάσεις, παντός καιρού», μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα με την κατεύθυνση. Αλλά θα έχουμε προβλήματα υλοποίησης αυτής της κατεύθυνσης».

«Είναι σαν να είμαστε μπροστά σε μια νέα φάση, στην ανάγκη επανασχεδιασμού της δράσης και ως κυβερνητική δύναμη και ως κόμμα», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης που εξαπέλυσε και επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το καλό συνυπάρχει με το κακό και γι’ αυτό η καταστροφολογία Μητσοτάκη δε λείπει», είπε. Έκανε αναφορά σε τέσσερις αντιφάσεις και σημείωσε πως «ένα πρόβλημα λύνουμε, δύο ανακαλύπτουμε». Τόνισε δε πως πρέπει «να πολιτικοποιήσουμε την επικοινωνιακή μας δουλειά. Να εξηγούμε και τις δυσκολίες και τα προβλήματα».

«Εξωτερικές απειλές και κίνδυνοι επηρεάζουν εσωτερικές εξελίξεις. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα άμεσα να βγούμε στις αγορές αλλά αυτή η εξέλιξη (στην Ιταλία) επηρεάζει πορεία επιτοκίων», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Για περίοδο μετάβασης έκανε λόγο στην ομιλία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Έχουμε μπει σε μεταβατική ιστορική φάση» τόνισε, σημειώνοντας πως αυτό αφορά τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την κυβέρνηση.

Σε αυτή τη νέα ιστορική φάση, μετά την 21η Αυγούστου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως υπάρχουν στρατηγικά διλήμματα και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, οι οποίες, όπως είπε, τίθενται από «τον τρόπο που απαντάμε στα κοινωνικά αιτήματα», ενώ τόνισε ότι πρέπει «να μην δραπετεύσουμε από τα καθήκοντα που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για διαχωριστικές γραμμές και μέσα στο κόμμα, κρίνοντας πως είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρχουν. «Γιατί διαφορετικά θα είχαμε να κάνουμε με ένα κόμμα νεκρό», σημείωσε. Τόνισε ότι οι διαχωριστικές γραμμές θα εμφανιστούν όταν το θέμα του κατώτατου μισθού τεθεί στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

Όπως είπε για το θέμα του κατώτατου μισθού, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν αύξηση πάνω από 2-2,5%, ενώ τόνισε ότι, από την πλευρά της κυβέρνησης, «αυτό που θέλουμε, είναι να κινητοποιείται η οικονομία από τον μισθό».

Ανέφερε ότι καθημερινά δεχόμαστε πολύπλευρες πιέσεις από κατεστημένα συμφέροντα και από τις αγορές, που αντικαθιστούν με την λειτουργία τους, την λειτουργία της τρόικας και «μας σπρώχνουν στην πολιτική μετάλλαξη».

Η Ρένα Δούρου

Η περιφερειάρχης Αττικής στην ομιλία της έκανε λόγο για δυο προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια προγραμματική και μια οργανωτική. Έκρινε πως το κόμμα χρειάζεται ένα προγραμματικό συνέδριο, στο οποίο θα τεθούν οι αρχές.

Ένα συνέδριο το οποίο, όπως, είπε πρέπει να γίνει έγκαιρα. «Εύχομαι η εκλογή του νέου οργάνου να είναι η απαρχή που χρειάζεται ένα κόμμα χωρίς πιστοποιητικά αριστεροσύνης».

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στην επιλογή της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ. «Η σύγκλιση ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ έγινε γιατί ξεκαθαρίσαμε ότι στην εξωτερική πολιτική θα έχουμε διαφορετική άποψη από ό,τι στους δημοσιονομικούς δείκτες».

Εκτίμησε ότι «στις εκλογές που έρχονται θα έχουμε τεκτονικές αλλαγές εντός κοινοβουλίου, ενώ εξέφρασε το «παράπονο» πως στο πρόσωπό της, η περιφέρεια Αττικής δέχεται τεράστια πίεση.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Επιτάχυνση της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές ζήτησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που μίλησε για σκληρές μάχες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά του. Ζήτησε επίσης να τελειώσουν τα… συντροφικά μαχαιρώματα.

«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο επί τέσσερα χρόνια και απαιτείται η απόλυτη συσπείρωση να βάλουμε τέλος σε δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών μας που κάνει αντιπάλους να μιλάνε για συντροφικά μαχαιρώματα», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε, επίσης, “προσοχή στις διεθνείς αναταράξεις. Χρειαζόμαστε προσεκτικούς χειρισμούς και σταθερό σχέδιο». Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων είπε πως δεν πρέπει να γίνει και εμφανίστηκε αισιόδοξος «θα το καταφέρουμε, με υγιή δημόσια οικονομικά. Μακριά από μας η λογική του “Τσοβόλα δωσ’ τα όλα”».

Η παραγωγική ανασυγκρότηση, είπε, είναι μόνος τρόπος για να μειωθεί η ανεργία. Ζήτησε επίσης να γίνει κατά μέτωπο επίθεση στη διαφθορά και στο πελατειακό κράτος και να μην επαναληφθούν τα λάθη του 2014. Αναφερόμενος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τάχθηκε υπέρ μιας πλατιάς πολιτικής συμμαχιών «για να είμαστε ενεργός παράγων σε νικηφόρα σχήματα».

«Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών. Η άνοδος της ακροδεξιάς και ο νεοφιλελευθερισμός, είναι δυο δηλητήρια που αλληλοτροφοδοτούνται οδηγούν σε μια μεγάλη ιστορικής σημασίας οπισθοδρόμηση. Η Αριστερά δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη των δεκαετιών του 1930 και του 1940», είπε ο κ. Παπαδημούλης και τόνισε: «Η Αριστερά πρέπει να πρωτοστατήσει για να φτιαχτεί το πιο πλατύ μέτωπο απέναντι στον κίνδυνο που συνιστά η ακροδεξιά των Σαλβίνι και Λεπέν».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα