Κυριακή, 7 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Πολάκης υπέρ Καψώχα: «Μαζί σου Σωτήρη… θα τους ξανα-νικήσουμε»

Πολάκης υπέρ Καψώχα: «Μαζί σου Σωτήρη… θα τους ξανα-νικήσουμε»

Θέση υπέρ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα, που αποκάλεσε “φασίστα” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πήρε ο Παύλος Πολάκης.

«Μαζί σου Σωτήρη» είναι η φράση με την οποία ξεκινά την ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφήνει αιχμές για την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να καλέσει στο πειθαρχικό τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Έθιξες τα “ιερά και όσια” της οικογένειας… και ξύπνησε η ΕΣΗΕΑ».

«Όταν, “συνάδελφοι” σου βρίζουν χυδαία τον πρωθυπουργό, εμένα,την Έφη, το Νίκο , το Χρήστο κλπκλπ δεν τρέχει κάστανο… Όλοι τους και μόνοι μας αλλά με το λαό μαζί. Θα τους ξανά-νικήσουμε», καταλήγει ο Παύλος Πολάκης.

Την περασμένη Δευτέρα (17.09.2018) στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” ο Σωτήρης Καψώχας είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη «φασίστα», σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ.

«Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι», είχε πει.

Η φράση του αυτή προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία, που κατέληξε στην απόφαση να κηρύξει “εμπάργκο” στην ΕΡΤ, ενώ αποστάσεις από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που όταν ρωτήθηκε στο briefing της Τρίτης, απάντησε πως «δεν θα έκανα μια παρόμοια δήλωση».

Όταν η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε την απόφασή της να καλέσει τον κ. Καψώχα στο πειθαρχικό, εκείνος αποφάσισε, με μια ειρωνική και απαξιωτική ανάρτηση στο Facebook, ανακοίνωσε ότι παραδίδει την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ…

Όλη η ανάρτηση από τον Σωτήρη Καψώχα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της «αριστείας» για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της «προωθημένης» αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.

Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.

Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ , θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η «εξουσία» για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης.

Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ «Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις», ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.

Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις