Πολιτική

Πόλεμος Αθήνας – Άγκυρας! Αυστηρή απάντηση της Ελλάδας!

Πολύ κακό είναι το κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία αφού τα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών εκδίδουν σκληρές ανακοινώσεις - απαντήσεις το ένα στο άλλο.

Η Αθήνα εξέδωσε σήμερα απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο δεν διστάζει να εγκαλέσει την Αθήνα ότι «εθελοτυφλούσε στην κατάρρευση του κοινού κράτους και η ελληνική χούντα στήριξε το πραξικόπημα που επιδιώχθηκε να γίνει στην Κύπρο».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε: «Για άλλη μία φορά η Άγκυρα δείχνει να μη θέλει να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχουν ή όχι πραξικοπηματίες ανάμεσα στα στρατεύματα κατοχής. Τέλος, οι προσωπικές επιθέσεις αντί απάντησης μόνο ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Το πρωί της Πέμπτης (11/08/2016) αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωση με την οποία η Άγκυρα εκφράζει τη λύπη της που ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε νέα δήλωση συσχέτισης πραξικοπήματος και εγγυήσεων, στις 2 Αυγούστου. Ο κ. Κοτζιάς είχε επισημάνει την ημέρα εκείνη, με ανακοίνωσή του, ότι «οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για εμπλοκή της ηγεσίας και αξιωματικών των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία επιβεβαιώνουν και ενισχύουν, έτι περαιτέρω, την πάγια θέση μας ότι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις της λύσης του Κυπριακού ζητήματος, καθώς αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η ανάγκη απομάκρυνσής τους από την Κύπρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1