Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

“Πόλεμος” για τα Εξάρχεια! Τόσκας: “Είστε ακροδεξιοί προβοκάτορες” – ΝΔ: “Προσωπικά υπεύθυνος ο Τσίπρας”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Εκρηκτικές πολιτικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα για τα Εξάρχεια
– Απίστευτη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης
– Μίλησε για προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ πίσω από τη συγκέντρωση των αστυνομικών που… απαγορεύτηκε
– Πρέπει να σε καρατομήσει ο Τσίπρας, του απάντησε η Νέα Δημοκρατία
– Μολότοφ, χημικά, δυο τραυματίες και καμία σύλληψη το βράδυ στα Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια παραμένουν ένα από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, λίγες ώρες μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (29.06.2017) και ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση ακόμα μαλώνουν για τη συγκέντρωση των αστυνομικών που απαγορεύτηκε από την… αστυνομία.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε για προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βρισκόταν πίσω από το ζήτημα της συγκέντρωσης που ήθελε να κάνει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων.

«Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών», τόνισε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο περιθώριο της ημερίδας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για την Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία που γίνεται αυτή την ώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Μετά τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης, με την οποία βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον οποίο, όπως αναφέρει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθιστά υπεύθυνο για ό,τι γίνει από στη στιγμή που δεν διώχνει από την κυβέρνηση τον Νίκο Τόσκα!

«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες, από την ομολογία Τόσκα ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο και από την απαγόρευση που εξέδωσε για μια νόμιμη, ειρηνική διαδήλωση των αστυνομικών και η Κυβέρνηση επέλεξε να παραδώσει το κέντρο της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία.

Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για όλους, όχι όμως για τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να επιβάλλουν το χάος, να καίνε και να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να απειλούν ανθρώπινες ζωές.

Συνεχείς επιθέσεις και τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ σε γειτονιές όπως το Μενίδι, οι σφαίρες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων.

Αυτή είναι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί ασφάλειας, ευνομούμενης πολιτείας και Κράτους δικαίου. Η Νέα Δημοκρατία καθιστά τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί, από την στιγμή που δεν “καθαιρεί” τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε