Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, όσον αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, παραμένουν έως τώρα η κυβέρνηση και οι επικεφαλής της τρόικας.
Ειδικότερα, για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος επισήμανε ότι δεν μπορεί η τρόικα να ζητάει με το ζόρι απελευθέρωση, μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει επιτευχθεί και ενώ εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα.
Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο, ούτε η απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των τριετιών από το 2017, έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, η τρόικα δεν έχει αποσύρει τη σχετική απαίτηση, αλλά η ελληνική πλευρά προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι είναι ένα μέτρο που (ακόμη και ως αναφορά) δεν μπορεί να γίνει δεκτό και, πόσο μάλλον να ψηφιστεί από τη Βουλή, διότι θα διαταράξει ένα σύνολο 600.000 υπαλλήλων για έναν μικρό αριθμό απολύσεων.
«Εν κατακλείδι, είμαστε σε μια φάση για να δούμε σε τι μπορούμε να υποχωρήσουμε εμείς και σε τι οι άλλοι», κατέληξε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, «η κυβέρνηση επιδιώκει με ρεαλισμό και επιχειρήματα να απαντήσει στις απαιτήσεις της τρόικας».
Σημειώνεται, ότι ο κ. Βρούτσης θα μεταβεί εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών αργά το απόγευμα, προκειμένου να συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικας. Αυτή την ώρα, ο κ. Στουρνάρας συναντάται με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.