Πολιτική

“Πόλεμος” Μακρόν – ρωσικών ΜΜΕ παρουσία Πούτιν!

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο, διαδραμάτισαν ρόλο «οργάνων επηρεασμού και προπαγάνδας» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, επέμεινε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις Βερσαλλίες με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η ομάδα του Μακρόν είχε καταγγείλει αυτά τα δύο ρωσικά ΜΜΕ ότι αποτελούσαν «μέρος ενός μηχανισμού που είχε στόχο να μας βλάψει» και να ευνοήσει υποψήφιους που τάσσονταν υπέρ μιας επαναπροσέγγισης με τη Μόσχα, όπως η αντίπαλος του κεντρώου στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Λίγες ώρες αργότερα, η Γενική Διευθύντρια των Sputnik και Russia Today, Μαργαρίτα Σιμονιάν, σχολίασε ειρωνικά τις κατηγορίες του Μακρόν.
«Ακολουθώντας την λογική του Μακρόν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πρέπει να απαγορευτούν από την Ρωσία», τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter η Σιμονιάν.
Το Sputnik απέρριψε τις κατηγορίες, με την Σιμονιάν να τονίζει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα διασποράς ψευδών πληροφοριών από το ρωσικό μέσο ενημέρωσης που να έχει παρουσιάσει ποτέ η ομάδα του Μακρόν.
Παράλληλα το Κρεμλίνο, διά του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο Sputnik πως «δεν συμφωνεί με αυτό τον ισχυρισμό» του Μακρόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη – Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια»
«Tο να πούμε "πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε «Όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μέσα στη βδομάδα
Οι λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να «καπελώσει» τα συλλαλητήρια
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ