Site icon NewsIT

“Πόλεμος” ΝΔ – Κυβέρνησης για το προσφυγικό! “Μικροπολιτική”, “άγνοια” και… χαρτοπόλεμος

10.03.2016 | 15:38
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το προσφυγικό δεν λέει να κωπάσει. Αρχή με δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντήσεις από Μαξίμου και... εμπλοκή Γιώργου Κουμουτσάκου.

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ξεκινά με την ομιλία του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο φόρουμ για την κοινωνική ασφάλιση, που οργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ο Τομέας Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του Κόμματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην απόπειρα διχασμού των Ελλήνων, που αναπτύσσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και διαβεβαίωσε: «Όλοι μαζί μπορούμε να διαλύσουμε το αίσθημα εθνικής αποτυχίας, απομονωτισμού και διχασμού που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις ανεύθυνες επιλογές και τα τεχνητά διχαστικά διλήμματα».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter. “Έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες;” διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η αλήθεια είναι πως, “κάθε μέρα που περνά, η αξιοπιστία της κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης“.

Σκληρές απαντήσεις από Μαξίμου

Η πρώτη απάντηση από την κυβέρνηση ήρθε με επικρίσεις κατά της ΝΔ για τη συνολική στάση της στο προσφυγικό και τις διεργασίες που συντελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

“Η ΝΔ παρά το γεγονός πως ισχυρίζεται ότι ακολουθεί εθνική στρατηγική, δεν έχει πει την παραμικρή κουβέντα για τις μονομερείς ενέργειες, ούτε καταδίκασε τη συμπεριφορά της ομάδας Βίζεγκραντ”, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές. Επίσης, σημείωσαν πως η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συναίνεσε στο κλείσιμο των συνόρων, κάτι αναληθές, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα μίας κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα είναι και προβλήματα της χώρας.

Στην συνέχεια ήρθε και η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου, με την ανακοίνωση που εκδόθηκε να αναφέρει πως “η “εθνική γραμμή” του κ. Μητσοτάκη για το προσφυγικό έχει, ήδη, εκφυλιστεί σε φτηνή μικροπολιτική”.

Και συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου σε απάντησή του στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για τη συναινετική του στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτα, στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου, έσπευσε να καταγγείλει ένα προσχέδιο. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του επιχείρησε να υπονομεύσει από τα κοινωνικά μέσα την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Τώρα, μετά από τρεις ημέρες σιωπής από το πέρας της συνόδου, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την ανάρτηση του Ντόναλντ Τουσκ, χωρίς, καν, να έχει ζητήσει, ως όφειλε, οποιαδήποτε ενημέρωση από την κυβέρνηση”.

“Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής προσπάθειας για μία αποτελεσματική και ανθρωπιστική πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού, η “εθνική γραμμή” του κ. Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί, ήδη, σε φτηνή μικροπολιτική, προφανώς, υπό την ομηρεία των ακροδεξιών του κόμματός του” καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντησή του.

Σκληρή επίθεση από Κουμουτσάκο

Στην… μάχη μπήκε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών, αναφερόμενος στους χειρισμούς του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και τα σύνορα των χωρών του Βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου είναι κλειστά.Οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας είναι ήδη εγκλωβισμένοι εδώ. Καταδικάσαμε πρώτοι και συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις μονομερείς ενέργειες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται ρητά στο κείμενο που συνυπέγραψε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τα άλλα 27 κράτη της Ε.Ε., στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Φεβρουαρίου.

Αυτή την πραγματικότητα και την υπογραφή του αρνείται τώρα ο κ. Τσίπρας, απαντώντας μέσω twitter – και με καθυστέρηση – στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ.

Ο κ. Τσίπρας είναι πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος. Είτε δεν ξέρει τι υπογράφει είτε επιμένει να εξαπατά τους Έλληνες. Σε κάθε περίπτωση η αξιοπιστία του είναι μηδενική και οι χειρισμοί του επικίνδυνοι για τη χώρα. Η ανησυχία μας για το τι θα κάνει στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου είναι μεγάλη. Δεν τον εμπιστευόμαστε.

Αυτό άλλωστε, το τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Και ουσιαστικά το επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ρώτησε αν έχει καταλάβει τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες”.

“Δύο τινά” λέει το Ποτάμι

“Σφήνα” στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μπήκε και το Ποτάμι, με το γραφείο Τύπου του κόμματος να αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Απορία προκαλεί η δήλωση του κ. Τουσκ ότι ήταν απόφαση των “28” να κλείσει η «βαλκανική oδός» για τους πρόσφυγες. Με tweet, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε πως δεν πήρε τέτοια απόφαση το Συμβούλιο και ότι αυτοί που προσπάθησαν να απομονώσουν την Ελλάδα, απομονώθηκαν οι ίδιοι. Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε τι αποφασίστηκε ή λέει ψέματα για να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός απαιτεί μια υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού. Υπήρξε ή όχι τέτοια απόφαση των 28; Να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην κρύβεται πίσω από tweet.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version