Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΚΚΕ δε θα είναι στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Την πρόθεσή τους να μη συμμετάσχουν στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής (7/4), στη οποία θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γνωστοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του σώματος, Κ. Τασούλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι “η καταδίκη της απαράδεκτης εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, και ταυτόχρονα η αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας, δεν έχει καμία σχέση με την οποιαδήποτε στήριξη στον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι. Και η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει τέτοια ακριβώς χαρακτηριστικά καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας”.

Το ΚΚΕ επίσης θυμίζει πως η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει χαρακτηρίσει personae non grata στελέχη του ΚΚΕ επειδή βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και στους διωκόμενους κομμουνιστές, αλλά και κατήγγειλαν επιθέσεις και πρακτικές των νεοναζιστικών ταγμάτων,

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο ένας αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης, και ο πρώην ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 

Όπως αναφέρουν, “η κυβέρνηση Ζελέσνκι -όπως και οι κυβερνήσεις πριν από αυτόν- προέκυψε υπό συνθήκες μεγάλων εκβιασμών προς τον ουκρανικό λαό, ειδικά μετά το πραξικόπημα του 2014, με την άμεση παρέμβαση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου”.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

– Ευθύνεται για την καταπάτηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, για τη στήριξη και συνεργασία με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ, που έχει ενταχθεί οργανικά στον ουκρανικό στρατό, την αστυνομία και όλες τις κρατικές δομές.

– Ευθύνεται για την νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας, την αποκατάσταση ως «εθνικών ηρώων» (!) των συνεργατών των Ναζί στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

– Ευθύνεται για την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, τις διώξεις των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, την αναίτια σύλληψη και φυλάκιση του Γραμματέα και άλλων στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους. Θυμίζουμε ότι το ΚΚ Ουκρανίας έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενάντια σε αυτή την απόφαση, ενώ επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου είχε διαπιστώσει σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της ουκρανικής κυβέρνησης στην Ανατολική Ουκρανία.

click4more: Επίθεση Ρώσων χάκερ κατά του ΝΑΤΟ

– Ευθύνεται για την απαγόρευση 11 ακόμα κομμάτων της αντιπολίτευσης.

– Ευθύνεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική.

«Συνεπώς», καταλήγουν «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην επικείμενη ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος Ζελένσκι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί, τόσο από τη ρώσικη εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι που τον σέρνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Την ίδια στάση θα κρατούσαμε, αν στη βουλή προσκαλούνταν να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν κλπ.

Θυμίζουμε ότι την ίδια στάση έχουν κρατήσει άλλωστε εκπρόσωποι του ΚΚΕ σε περιπτώσεις, που “τιμήθηκε” από Δημοτικό, Περιφερειακό Συμβούλιο ή άλλους κρατικούς θεσμούς, πολιτικός εκπρόσωπος αντιλαϊκής κυβέρνησης (όπως ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας με το κλειδί της πόλης κλπ)».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ καταθέτει την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη και «πυρπολεί» τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ
Εάν τελικά το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θα ακυρώσει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει προ ημερησίας για τα Τέμπη, καθώς θα διακοπεί κάθε συζήτηση προκειμένου να ξεκινήσει η πρόταση δυσπιστίας
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη
«Γρίφος» η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα: Δηλώνει παρών αλλά δεν θέλει να υπονομεύσει τον Σωκράτη Φάμελλο
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απαντήσει στις επικρίσεις της κυβέρνησης και μάλιστα με σφοδρότητα, γεγονός που δείχνει ότι έχει αποφασίσει να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο
Ο Αλέξης Τσίπρας
Με το βλέμμα στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: Οι «πάνω και οι κάτω πλατείες» και η αναφορά Μητσοτάκη που «άναψε» συζητήσεις για πρόωρες εκλογές
Θα μετέχουν βουλευτές της ΝΔ στα συλλαλητήρια; Η «γραμμή» της ΝΔ σε βουλευτές και στελέχη είναι ο καθένας και η καθεμία να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ή όχι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά το υβριστικό παραλήρημα του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά: «Δολοφόνοι, παιδόφιλοι και βιαστές»
«Το κόμμα του ''σοβαρού'' Φάμελλου και στην πραγματικότητα το κόμμα Πολάκη φέρει ακέραια και συνολικά την ευθύνη για το μίσος και την τοξικότητα» λένε κυβερνητικές πηγές
Ο Νίκος Παππάς στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ